ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μεθύσφορος 2010 - Κτήμα Φοίβος
Κτήμα Φοίβος

ΜΕΘΥΣΦΟΡΟΣ 2010 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΙΒΟΣ

  Κεφαλονιά
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κρασί γεμάτο αγάπη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ξέχασε ότι έχεις στο μυαλό σου για γλυκές, «αποκριάτικες» εκδοχές της ποικιλίας που δυστυχώς έγινε συνώνυμο του φτηνού γλυκού κόκκινου κρασιού. Η Μαυροδάφνη στην ξηρή εκδοχή της έχει ήδη κερδίσει τη θέση της στο παλμαρέ των καλύτερων ελληνικών ερυθρών ποικιλιών και ταυτόχρονα μια θέση στις καρδιές των απανταχού οινόφιλων. Καλλιεργείται στην περιοχή της Αχαΐας αλλά και της Κεφαλονιάς απ’ όπου και λέγεται ότι κατάγεται.

Στον Μεθύσφορο 2010 από το Κτήμα Φοίβος, συνοδεία δύο σπάνιων ποικιλιών της Κεφαλλονιάς, του Θειακού και του Αρακλινού, δείχνει ότι δεν αστειεύεται και ότι ευτυχώς οι Έλληνες οινοπαραγωγοί έχουν επενδύσει σε αυτή και σιγά σιγά δρέπουν τους καρπούς της. Έρευνες βέβαια έδειξαν ότι το Θειακό είναι συγγενική της Μαυροδάφνης ποικιλία και ο πρόδρομός της στην Κεφαλονιά. Σπάνια πια, καλλιεργείται σε ελάχιστες παλιές ρίζες στο νησί, χαρίζοντας μοναδική συμπύκνωση όπου συμμετέχει. Το χαρμάνι του Μεθύσφορου από το κτήμα Φοίβος, συνοινοποιείται και μετά από ένα εξάμηνο πέρασμα από γαλλικά δρύινα βαρέλια, εμφιαλώνεται.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Λεπτεπίλεπτη μύτη, με το cassis, τη γλυκόριζα, και το μύρτιλο να συνοδεύονται από νότες καφέ, γαρύφαλλου, ζωικές νύξεις ζαμπόν αλλά και νωπό χώμα και μανιτάρι.

Μέτριου σώματος στόμα, έντονο, πικάντικο, με μέτριας έντασης, ελαφρώς στεγνές τανίνες και αισθητή οξύτητα που του δίνει διάρκεια. Η γλυκόριζα και το μύρτιλο ξεχωρίζουν στο στόμα αποκτώντας πικάντικη διάθεση που παραμένει στην καλής διάρκειας επίγευση που μοιάζει να επανέρχεται.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη, Θειακό, Αρακλινό
Αρώματα cassis, γλυκόριζα, μύρτιλο, καφές, γαρύφαλλο, ζωικές νύξεις ζαμπόν, μανιτάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΜΕΘΥΣΦΟΡΟΣ 2010 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΙΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρεατικά σε σάλτσα κρασιού ή κίτρινα τυριά

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}