Ξέρεις ότι την ξηρή Μαυροδάφνη την αγαπάμε. Είναι σίγουρα μια από τις κορυφαίες ελληνικές κόκκινες ποικιλίες και σου βάζουμε στοίχημα ότι σύντομα τα κρασιά της θα είναι από τα πιο καταξιωμένα και πιο ακριβά στην Ελλάδα.
Πάντως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η Μαυροδάφνη 2016 - Κτήμα Χαριτάτου θα δώσει ένα μοναδικό άγγιγμα στυλ και πολυτέλειας στο τραπέζι σου χωρίς αυτό να αντικατοπτρίζεται σε καμία περίπτωση στην τιμή. Ζουμερή, βελούδινη και λεπτεπίλεπτη, μπορεί να αποτελέσει το μυστικό σου όπλο φέτος τον χειμώνα.
Με την Κεφαλονιά να εξελίσσεται σε μια από τις σημαντικότερες οινικές ζώνες της Ελλάδας, τρία αδέρφια, η Ιωάννα, ο Χαρίτος και ο Κώστας Χαριτάτος ένωσαν τις δυνάμεις και την αγάπη τους για το κρασί κάτω από το οικογενειακό οινοποιείο, στο κέντρο του παραμυθένιου κτήματος. Και όταν λέμε παραμυθένιο, πιθανότατα μιλάμε για ένα από τα ωραιότερα στην Ελλάδα.
Η Μαυροδάφνη καλλιεργείται στον βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνα εντός του κτήματος και οινοποιείται με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές στο τεχνολογικά άρτιο οινοποιείο. 30% ωριμάζει σε βαρέλι για περισσότερα από 2 χρόνια ενώ το υπόλοιπο 70% περιμένει υπομονετικά στη δεξαμενή. Τα δυο χρόνια στο βαρέλι στρογγυλεύουν τανίνες και το γευστικό σύνολο προσθέτοντας πολυπλοκότητα ενώ το 70% είναι υπεύθυνο για το φρούτο που παραμένει ανεπηρέαστο.
Αν ψάχνεις για μυστικό όπλο πάντως, η Μαυροδάφνη 2016 – Κτήμα Χαριτάτου έχει όλα τα φόντα.
Πότε να το πιείς;
Για τα επόμενα 5 χρόνια υπόσχεται εξαιρετική εξέλιξη.