ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ξινόμαυρο 2009 - Κτήμα Βογιατζή
Κτήμα Βογιατζή

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2009 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

  Βελβεντό, Κοζάνης
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Όταν μια ξεχωριστή ποικιλία συνάντησε έναν μεγάλο οινοποιό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Πίσω από μια πανέμορφη ετικέτα κρύβεται ένας μεγάλος οινολόγος και οινοποιός και μια μοναδική ελληνική ποικιλία. Η συνάντηση του χαρισματικού Ξινόμαυρου με τον καταξιωμένο Διδάκτορα της οινολογίας Γιάννη Βογιατζή είχε μοναδικά αποτελέσματα. Το Ξινόμαυρο 2009 είναι ένα κόκκινο κρασί που αν και δεν κατάγεται από την Μέκκα του Ξινόμαυρου, απόλυτα δικαιολογημένα έχει φανατικούς φίλους ανάμεσα στους λάτρεις της ποικιλίας!

Γνωστός ως οινολόγος για τα κατορθώματά του στα ηνία της εταιρίας Μπουτάρη, ο Γιάννης Βογιατζής, στηριζόμενος στην επιμονή και την έμφυτη τάση του για πειραματισμό, δούλεψε με το Ξινόμαυρο και συγκεκριμένα τον κλώνο του Βελβεντού και του έδωσε χαρακτήρα και τυπικότητα που θα ζήλευαν πολλές και αξιόλογες Νάουσες.

Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Παλαιώστε το άφοβα για μια δεκαετία.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό ρουμπινί χρώμα λαμπυρίζει στο ποτήρι.

Στη μύτη εντυπωσιάζει με τη μεστότητα και την πολυπλοκότητά του. Τον πρώτο ρόλο αρχικά έχουν τα μπαχαρικά με κυριότερο το μαύρο πιπέρι και το κάρδαμο. Σταδιακά τη θέση τους παίρνουν ώριμα κόκκινα φρούτα, βανίλια και τομάτα σε μορφή μαρμελάδας. Με το πέρασμα της ώρας διακρίνονται αρώματα νωπού χώματος και διακριτική βοτανικότητα που εκφράζεται με νότες δεντρολίβανου και τσαγιού.

Στο στόμα σαγηνεύει με το καλού όγκου σώμα του που δένει αρμονικά με τις μεστές και καλοδουλεμένες τανίνες του και την αισθητή οξύτητα που καθαρίζει το στόμα. Ο πελτές τομάτας και το τσάι είναι εντονότερα στο στόμα ενώ για το τέλος επιφυλάσσει μακράς διάρκειας πιπεράτη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2009
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βελβεντό, Κοζάνης
Ποικιλία Ξινόμαυρο 100%
Αρώματα μαύρο πιπέρι, κάρδαμο, ώριμα κόκκινα φρούτα, μαρμελάδα ντομάτας, τσάι, δεντρολίβανο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2009 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με κοκκινιστά κρεατικά, φιλέτα σχάρας, αρνί στα κάρβουνα ή πικάντικα τυριά.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}