Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Αθήρι 2017 - Κτήμα Μπουγιούρη
89
Κτήμα Μπουγιούρη

ΑΘΗΡΙ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

  Ελλάδα
€6,90
5.90
€5,90

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Όταν οι προσδοκίες είναι υψηλές!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Μοναδική σχέση ποιότητας - τιμής!

Το αγαπάμε ήδη για την εκπληκτική ποιότητα σε όλα τα κρασιά του που έχουμε δοκιμάσει έως τώρα. Ακολουθώντας την ίδια συνταγή και επιβεβαιώνοντας τις υψηλές προσδοκίες που έχει δημιουργήσει, το Αθήρι 2017 του Κτήματος Μπουγιούρη, είναι αδιαμφισβήτητα ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά που κυκλοφορούν από την ποικιλία.

Το λατρεύουμε για την απίστευτη σχέση ποιότητας τιμής που προσφέρει, και το Αθήρι 2017 δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Η αρχαία ελληνική αιγαιοπελαγίτικη ποικιλία άφησε πια τις Κυκλάδες και πλέον καλλιεργείται πολύ επιτυχημένα σε όλη την Ελλάδα. Οι πλαγιές του Κιθαιρώνα και η περιοχή των Ερυθρών, δείχνουν να της ταιριάζουν άψογα, προκαλώντας τη να εκφράσει τον γεμάτο σπιρτάδα χαρακτήρα της. Ανάλαφρο, λουλουδένιο, παιχνιδιάρικο και εύκολο στον συνδυασμό με μεγάλη γκάμα φαγητών της ελληνικής κουζίνας, το Αθήρι έγινε μια από τις ποικιλίες που αγαπήθηκαν όσο λίγες στην Ελλάδα.

Το Αθήρι 2017 από το Κτήμα Μπουγιούρη υπόσχεται απολαυστικές στιγμές συνοδεία φαγητού ή και μόνο του, σαν απεριτίφ. Όσο για τη σχέση ποιότητας –τιμής; Αυτή σίγουρα θα σε εκπλήξει!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Πλούσια λουλουδένια αρώματα τριαντάφυλλου και γιασεμιού συνδυάζονται με περγαμόντο, ροδάκινο και πράσινο μήλο. Φρεσκοκομμένο γρασίδι και νύξεις μεταλλικότητας συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Φινετσάτο στόμα, με μέτριου όγκου σώμα και όμορφα ισορροπημένη οξύτητα. Μήλο, γκρέιπφρουτ, κίτρο και λουκούμι τριαντάφυλλο, διακρίνονται στο στόμα και παραμένουν εκεί στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Αθήρι
Αρώματα τριαντάφυλλο, γιασεμί, περγαμόντο, ροδάκινο, πράσινο μήλο, γρασίδι, μεταλλικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΘΗΡΙ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πράσινες σαλάτες, μαραθοκεφτέδες, ψάρια στο τηγάνι ή μόνο του σαν απεριτίφ.

Μαραθοκεφτέδες

  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 20 ml. ούζο
  • 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
  • 130 ml. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 

Ψιλοκόβουμε τον μάραθο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα μας. Τηγανίζουμε και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.

Συνδυασμός με κρασί

Μάραθο και κρεμμύδι δίνουν έναν έντονα βοτανικό τόνο που θα αναδειχτεί ακόμη περισσότερο με το κατάλληλο κρασί. Προτιμήστε λευκά ή ροζέ κρασιά με νύξεις φυτικότητας ή αρώματα θυμαριού, ρίγανης και άλλων βοτάνων.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}