Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Άναξ 2010 - Αμπελώνες Αντωνόπουλου
92
Αμπελώνες Αντωνόπουλου

ΑΝΑΞ 2010 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Ελλάδα
10.80
€10,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Τα διαμάντια είναι παντοτινά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Η απόδειξη ότι και τα λευκά θέλουν τον χρόνο τους!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι «Τα λευκά κρασιά πίνονται πάντα φρέσκα!» ή ότι «Όσο πιο  φρέσκο, τόσο καλύτερο!». Συνηθισμένες φράσεις στους κύκλους των οινόφιλων που προκαλούν ανυπομονησία για τη νέα σοδειά και κάνουν τους παραγωγούς να βιάζονται και συχνά να κυκλοφορούν τα φρέσκα κρασιά πριν την ώρα τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ζήτηση.

Καιρός να αλλάξετε γνώμη δοκιμάζοντας ένα εκπληκτικό λευκό κρασί του 2010!

Το Αναξ 2010 των Αμπελώνων Αντωνόπουλου περίμενε μια πενταετία και τώρα πια χαρίζει μοναδικές συγκινήσεις σε όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από ένα φρουτώδες, αρωματικό λευκό κρασί.

Σίγουρα ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά Chardonnay, το Άναξ 2010, ενήλικο πλέον, μαγεύει με τη μοναδική πολυπλοκότητα, την ένταση και το βάθος που του χάρισε ο χρόνος. Προετοιμαστείτε για ένα κρασί που απαιτεί τη συνοδεία φαγητού αλλά που σίγουρα θα ανταμείψει όσους ξέρουν.  

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα εντυπωσιάζει στο ποτήρι.

Στη μύτη εντυπωσιακά,απολαυστικά αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, με το ροδάκινο να κυριαρχεί ακολουθούμενο από μελωμένο αχλάδι, μπανάνα και περγαμόντο. Αποξηραμένος ανανάς, φουντούκι και αμύγδαλο συνδυάζονται με βανίλια, καπνό, καραμέλα γάλακτος και κερήθρα σε ένα αρωματικό σύνολο με μοναδικό βάθος και πολυπλοκότητα.

Στο στόμα πλούσιο, λιπαρό, γεμάτο γεύσεις αποξηραμένων φρούτων αλλά και ξηρών καρπών και καραμέλας. Η οξύτητα εξακολουθεί να είναι ζωηρή διατηρώντας το νεύρο ενώ πικάντικες νότες μπαχαρικών και καπνού προσδίδουν ιδιαίτερο βάθος. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση καραμελωμένου φουντουκιού στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Αχαΐα
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα ροδάκινο, μελωμένο αχλάδι, μπανάνα, περγαμόντο, αποξηραμένος ανανάς, φουντούκι, αμύγδαλο, βανίλια, καπνός, καραμέλα γάλακτος, κερήθρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 - 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΝΑΞ 2010 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με σολομό ή λαυράκι στα κάρβουνα, λευκά κρεατικά σε λευκή σάλτσα ή ποικιλίες ώριμων κίτρινων τυριών.

Σολομός στα κάρβουνα

  • 1 κιλό φιλέτα σολομού (καθαρισμένα)
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά του γλυκού σάλτσα τσίλι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
  • 2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • Ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο

Πλένουμε τα φιλέτα του σολομού.

Λιώνουμε το σκόρδο και τρίβουμε μια κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε ένα πιάτο.

Βάζουμε τα παραπάνω σε ένα βαθύ ταψάκι και προσθέτουμε τη σόγια, το τσίλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη, ώστε να φτιάξουμε τη μαρινάρα.

Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού στην μαρινάρα για μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε την ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία και τοποθετούμε τα φιλέτα για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά. Όσο ψήνονται τα φιλέτα τα αλείφουμε με ένα πινελάκι με τη μαρινάρα που έχει απομείνει για να μην στεγνώσει.

Γαρνίρουμε το σολωμό με φρέσκια τριμμένη ντομμάτα και 2 κλαδάκια δεντρολίβανο.

Συνοδεύεουμε με ρύζι μπασμάτι

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}