ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κυδωνίτσα 2017 - Κτήμα Θεοδωρακάκου
Κτήμα Θεοδωρακάκου

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ

  Λακωνία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια σπάνια ποικιλία σε ένα αρμονικό και άκρως δροσιστικό λευκό κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Για καλή μας τύχη η χαρισματική και σπάνια λευκή ποικιλία Κυδωνίτσα, αναβίωσε τις τελευταίες δεκαετίες στην εύρύτερη περιοχή της Λακωνίας. Με τα λευκά κρασιά που δίνει να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, απέκτησε γρήγορα το ενδιαφέρον των τοπικών παραγωγών. Ένα τυπικό κρασί από Κυδωνίτσα είναι ισορροπημένο, με ελαφρύ προς μέτριο σώμα και αρώματα κυδωνιού (εξ ου και το όνομά της).

Αναμφίβολα μια από τις καλύτερες αποκλειστικές οινοποιήσεις της Κυδωνίτσας είναι αυτή του Κτήματος Θεοδωρακάκου. Με τα χαρακτηριστικά αρώματα κυδωνιού και τον στρογγυλεμένο χαρακτήρα της, είναι σίγουρα ανάμεσα στα κρασιά που πρέπει να δοκιμάσετε αν αγαπάτε τις σπάνιες ελληνικές ποικιλίες.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο μάτι αχνοκίτρινο με πράσινες ανταύγειες.

Μέτριας έντασης φρουτώδη αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, ροδάκινου, βερίκοκου και κυδωνιού, συνδυάζονται με λουλουδάτα αρώματα γιασεμιού και λεμονανθού. Ελαφριά φυτικότητα και βοτανικότητα ολοκληρώνουν το πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα, στρογγυλεμένο, μεσαίου όγκου σώμα, με δροσιστική οξύτητα που δένει αρμονικά. Κίτρο και κυδώνι ξεχωρίζουν ενώ η καλής διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση ροδάκινου και κυδωνιού στο στόμα.

 

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ
Προέλευση Λακωνία
Ποικιλία Κυδωνίτσα 100%
Αρώματα ροδάκινο, βερίκοκο, κυδώνι, γιασεμί, λεμονανθός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε τη με τηγανιτά ψάρια, οστρακοειδή, μακαρονάδες θαλασσινών.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}