ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πρεκνάδι 2014 - Κτήμα Διαμαντάκος
Kτήμα Διαμαντάκος

ΠΡΕΚΝΑΔΙ 2014 - ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

  Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η γηγενής λευκή ποικιλία της Νάουσας που θα θυμάστε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν λέμε Νάουσα, εννοούμε Ξινόμαυρο! Όχι πάντα!

Το αντίπαλο δέος του βασιλιά ξινόμαυρου στη Νάουσα, το Πρεκνιάρικο ή αλλιώς Πρεκνάδι, είναι η γηγενής λευκή ποικιλία που δίνει εξαιρετικά λευκά κρασιά με χαρακτήρα.

Η οικογένεια Διαμαντάκου, στην τρίτη πια γενιά οινοποιών, καλλιεργεί με μεράκι την χαμένη στο χρόνο ποικιλία του πρεκνιάρικου και παράγει ένα κρασί κόσμημα τόσο του οινοποιείου όσο και της περιοχής. Μεστό, πλούσιο και πολύπλοκο αποτελεί αντάξιο σύντροφο του ξινόμαυρου του ίδιου παραγωγού. 

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι, πρασινοκίτρινο χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες.
 
Στη μύτη, διακριτικά αρώματα ροδάκινου και λεμονανθού ξετυλίγονται σταδιακά αποκαλύπτοντας μπισκότο, πορτοκάλι, πράσινο μήλο, βούτυρο και ανανά. Τον πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα συμπληρώνει η αίσθηση μεταλλικότητας και νύξεις μελιού.
 
Στο στόμα, η μέτρια οξύτητά του βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με το πλούσιο σώμα του, χαρίζοντάς του δροσερό χαρακτήρα. Στο τέλος αναταμείβει με αίσθηση λιπαρότητας στο στόμα και έντονη, μακριά επίγευση .
 
Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Πρεκνάδι 100%
Αρώματα ροδάκινο, λεμονανθός, βούτυρο, ανανάς, πράσινο μήλο, μεταλλικότητα, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΡΕΚΝΑΔΙ 2014 - ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με ένα ωραίο ριζότο θαλασσινών, πιάτα ζυμαρικών ή άλλους θαλασσινούς μεζέδες.

 

 

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}