Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ρετσίνα 2017 - Οινοποιείο Τετράμυθος
Τετράμυθος

ΡΕΤΣΙΝΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

  Ορεινή Αιγιαλεία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια μοναδικής ποιότητας και ιδιαιτερότητας ρετσίνα από ένα αξιέπαινο οινοποιείο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Βιολογική, φυσική, παραδοσιακή, πρωτοποριακή! Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς για τη Ρετσίνα του Οινοποιείου Τετράμυθος από την ορεινή Αιγιαλεία.

Με πρώτη ύλη εξαιρετικής ποιότητας Ροδίτη από επιλεγμένο αμπελοτόπι, μοναδικό λίπασμα κοπριά από γίδα διπλανού αμπελοτεμαχίου και ρετσίνι από τα πεύκα στην άκρη του αμπελώνα, η Ρετσίνα του Οινοποιείου Τετράμυθος είναι κάτι παραπάνω από ένα τοπικό προϊόν. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς ότι η ζύμωση πραγματοποιείται σε πήλινους αμφορείς φτιαγμένους με χώμα της περιοχής, ότι χρησιμοποιούνται άγριες, γηγενείς ζύμες και ότι το κρασί παραμένει πάνω στις οινολάσπες για 2 μήνες χωρίς χρήση θειώδους, τότε καταλαβαίνεις ότι πρέπει να προετοιμαστείς για κάτι ιδιαίτερο.

Η Ρετσίνα 2017 του Οινοποιείου Τετράμυθος είναι ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και πρωτοπόρας οινοποίησης με τις παραδοσιακότερες των μεθόδων. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικά λεπτεπίλεπτο, με το ρετσίνι να δίνει μόνο τον τόνο επιτρέποντας στα ανθικά και φρουτώδη αρώματα του ροδίτη να εκφραστούν, χωρίς να τα καλύπτει.

Η μικρή παραγωγή προορίζεται για τις αγορές του εξωτερικού και μόνο ελάχιστη ποσότητα παρέμεινε στην Ελλάδα. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΛΙΓΟ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη μέτριας έντασης αρώματα λεμονιού, κίτρου, ροδάκινου και αχλαδιού συνδυάζονται με δεντρολίβανο, μέντα και χαμομήλι.

Στο στόμα πλούσιο, με λιπαρή υφή που εξισορροπείται από την αισθητή οξύτητα. Το ροδάκινο και το λεμόνι ξεχωρίζουν το στόμα ενώ για το τελείωμα επιφυλάσσει πικάντικη αίσθηση δεντρολίβανου που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό - ρητινίτης
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Ορεινή Αιγιαλεία
Ποικιλία Ροδίτης
Αρώματα λεμόνι, κίτρο, ροδάκινο, αχλάδι, δεντρολίβανο, μέντα, χαμομήλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΕΤΣΙΝΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός για μπακαλιάρο σκορδαλιά, οστρακοειδή στα κάρβουνα, τηγανητά καλαμαράκια

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}