ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Φεγγίτες Λευκό 2015 - Κτήμα Οινογένεσις
Κτήμα Οινογένεσις

ΦΕΓΓΙΤΕΣ ΛΕΥΚΟ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

  Δράμα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Καλύτερος σύμμαχος ο χρόνος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Από τα χέρια του «Μάγου» Μπάκη Τσάλκου, του ανθρώπου που έκανε ξακουστά οινοποιεία σε Ελλάδα αλλά και Γαλλία, δουλεύοντας εκεί σαν οινολόγος, οι Φεγγίτες 2015 είναι ένα λευκό κρασί ποίημα. Ο συνδυασμός Sauvignon Blanc – Ασύρτικο έχει γίνει πλέον κλασσικός για τη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα για τη Δράμα και όχι άδικα. Το Sauvignon Blanc δίνει φρούτο και αρωματικό χαρακτήρα ενώ το Ασύρτικο δίνει οξύτητα και δομή σε αυτό το πλέον διαχρονικό χαρμάνι.

Ο Μπάκης έχει ζήσει μια ζωή στη Γαλλία και έχει εργαστεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα οινοποιεία, γυρνώντας πίσω αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του οινοποιείο, το Κτήμα Οινογένεσις, στη γενέτειρά του, τη Δράμα. Ήξερε να κάνει καλά κρασιά και το είχε αποδείξει, από την άλλη μεριά η περιοχή της Δράμας ενδείκνυται για τη δημιουργία μεγάλων κρασιών, με κομψότητα. 

Υποστηρίζει πως ο καλύτερος φίλος του κρασιού είναι ο χρόνος και με γνώμονα αυτό δημιουργεί κρασιά που το χάδι του χρόνου λειτουργεί ευεργετικά πάνω τους. Οι Φεγγίτες λευκό 2015 είναι ένα από αυτά και αν το δοκιμάσεις θα το διαπιστώσεις και εσύ!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί.

Μύτη αρωματική με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα που κυριαρχούν τα τροπικά φρούτα όπως lime, ανανάς και ροδάκινο. Χαρακτηριστικές νότες φυτικότητας όπως χαμομήλι και γρασίδι συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα  έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα που ισορροπεί με τη λιπαρή αίσθηση. Ζουμερά φρούτα όπως lime, λεμόνι, ανανάς, ροδάκινο και grapefruitσυναντούν το πράσινο τσάι και την πιπεριά σε ένα απολαυστικό σύνολο. Λεμονάτη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Ασύρτικο, Sauvignon Blanc
Αρώματα lime, λεμόνι, ανανάς, ροδάκινο, grapefruit, πράσινο τσάι, πιπεριά, φυτικότητα, χαμομήλι, γρασίδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9˚C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΕΓΓΙΤΕΣ ΛΕΥΚΟ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με pasta θαλασσινών ή ψάρι στη σχάρα

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}