Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

2 Ρίζες 2018
-

2 ΡΙΖΕΣ 2018

  Κρήτη & Σαντορίνη
€20,90
17.80
€17,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα Μοναδικό Κρασί από 2 Νέους και Ταλαντουχους Ανθρώπους!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τι μπορεί να συμβεί αν η Σαντορίνη συναντηθεί με την Κρήτη; Θαύμα ή αλλιώς το 2 Ρίζες 2018! Ένα συλλεκτικό κρασί, 1000 φιαλών που ενώνει τα 2 σπουδαία terroir και τις 2 μεγάλες λευκές ποικιλίες της Ελλάδας.

Η οινολόγος Ηλιάνα Μαλίχιν, συνεργάτης επί χρόνια του Λυραράκη, μαζί με τον αμπελουργό Σπύρο Χρυσό, πρώην συνεργάτη του αείμνηστου Χατζηδάκη, αποφάσισαν να ενώσουν το Ασύρτικο και το Βιδιανό, τη Σαντορίνη και την Κρήτη. Το Βιδιανό προέρχεται από ένα προφυλλοξηρικό, αυτόριζο αμπέλι 80 ετών στον Φουρφουρά της Κρήτης, στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Το Ασύρτικο είναι από τον Λούρο της Σαντορίνης, από ένα προφυλλοξηρικό αμπέλι 90 ετών. Οι δυο ποικιλίες οινοποιήθηκαν χωριστά, με γηγενείς ζύμες και ενώθηκαν στη φιάλη χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Το 2 Ρίζες 2018 έχει καταφέρει να χωρέσει σε ένα μπουκάλι την τρομακτική συμπύκνωση του Λούρου και τον αρωματικό πλούτο του Βιδιανού. 

Είναι απολαυστικό τώρα αλλά κάτι μας λέει πως ο χρόνος θα το κάνει ακόμα καλύτερο. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το χρυσαφένιο χρώμα του αλλά και οι μπισκοτένια μύτη του προδίδει την μακρόχρονη παραμονή του με τις οινολάσπες. Φλούδες από γλυκά εσπεριδοειδή όπως κίτρο, λεμόνι και πορτοκάλι μπλέκονται με κερήθρα, φρέσκο κυδώνι και αποξηραμένα λευκά λουλούδια. Είναι τόσο γοητευτικό και παράλληλα λιπαρό, πυκνό και έντονο που σχεδόν το μασάς.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Κρήτη & Σαντορίνη
Ποικιλία Βιδιανό, Ασύρτικο
Αρώματα γλυκά εσπεριδοειδή, κίτρο, λεμόνι, πορτοκάλι, κερήθρα, κυδώνι, αποξηραμένα λευκά λουλούδια. ξηροί καρποί, βανιλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

2 ΡΙΖΕΣ 2018

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με θαλασσινά στα κάρβουνα, ψάρια, πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες ή πλούσια τυριά.

Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Ταχίνι


  • 250 γρ. τριβερλάκι
  • 10-12 καθαρισμένες μεγάλες γαρίδες
  • 1 μέτρια ρίζα φινόκιο
  • 7-8 ντοματίνια
  • 1/2 μπρόκολο
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πέστο

  • 30 γρ. φύλλα κόλιανδρου
    20 γρ. Ταχίνι
    2 σκελίδες σκόρδο
    70 ml. ελαιόλαδο

 

Πλένουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, το φινόκιο και το αγγουράκι σε πολύ λεπτές φέτες, το μπρόκολο σε φουντίτσες και τα ντοματίνια στη μέση.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Για το πέστο, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα του κόλιανδρου. Τα πολτοποιούμε μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το Ταχίνι, αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε το πέστο στην άκρη.

Ψήνουμε τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο για 2 λεπτά, καρυκεύουμε με πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό από το λάιμ. Ταυτόχρονα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου για 1-2 λεπτά.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το πέστο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Αν θέλουμε δροσίζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε. Είναι όμως το ίδιο νόστιμη και ζεστή!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Μία έντονα αρωματική σαλάτα με ζυμαρικά, πολύχρωμα λαχανικά και γαρίδες στη σχάρα ταιριάζει απόλυτα με λευκά κρασιά ήπιας έντασης με ορυκτώδη χαρακτήρα ή με ροζέ με απαλή μύτη και πιπεράτη επίγευση.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}