ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο 2022 - Acra Winery
Acra Winery

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2022 - ACRA WINERY

  Ελλάδα / Νεμέα
€17,20
€15,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Και Ασύρτικο και καλοφτιαγμένο και σε καταπληκτική τιμή. Τι άλλο να ζητήσεις πια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Βρήκαμε το πιο value for money Ασύρτικο εκτός Σαντορίνης. Αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, η σχέση του με το νησί δεν είναι εντελώς ανύπαρκτη…

Αν ακόμα δεν γνωρίζεις το Σπύρο Παπανδρέου, ίσως ήταν για καλό, ώστε να τον μάθεις μέσα από το Acra Assyrtiko. Απόφοιτος Χημικός του Πανεπιστημίου Πατρών, αποφάσισε από πολύ νωρίς πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην οινολογία και στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Οινολογίας, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την επαγγελματική του πορεία θα ζήλευαν πολλοί, αφού σε μικρό χρονικό διάστημα δούλεψε σε οινοποιεία σταθμούς, σε Νεμέα και Σαντορίνη, με αποκορύφωμα τη θέση του ως επικεφαλής οινολόγος στο Οινοποιείο Χατζηδάκη της Σαντορίνης. Σε όλη αυτή τη διαδρομή το Ασύρτικο πάντα ήταν η μεγάλη του πρόκληση και ασχολήθηκε με αυτό από την πρώτη στιγμή, ενώ έμαθε από πρώτο χέρι πως ακριβώς πρέπει να το χειριστείς, τόσο εντός, όσο και εκτός ζώνης ΠΟΠ!

Το Acra Winery, είναι η προσπάθεια του να κατευνάσει το ανήσυχο παραγωγικό και καινοτόμο προφίλ του, με την παραγωγή κρασιών μοναδικής ταυτότητας. Ότι δηλαδή είναι και το Acra Assysrtiko! To κρασί μοιράστηκε κατά 60% σε ανοξείδωτες δεξαμενές, 30% σε τσιμεντένιο αυγό και 10% σε βαρέλι, ώστε να δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα ήπιας οινοποίησης, πριν παραμείνει με τις οινολάσπες του για 10 μήνες, όπου απέκτησε το τελικό του ραφινάρισμα.

Το Acra Assyrtiko είναι η προσωπική του δουλειά επάνω στην ποικιλία και η αποτύπωση της έκφρασής της εκτός Σαντορίνης. Αυτό και μόνο είναι ένας πολύ καλός λόγος για να το δοκιμάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο λεμονί στο ποτήρι με απαλές χρυσαφένιες ανταύγειες. Ιδιαίτερα φρέσκα αρώματα lime, φλούδας λεμονιού, άνθους πορτοκαλιού, κίτρου, ροδάκινου, βουτύρου και τσουρεκιού.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα και ελαφρώς λιπαρή υφή. Τα αρώματα της κρέμας συνδυάζονται άριστα με εκείνα των εσπεριδοειδών, κυρίως κίτρου και γκρέιπφρουτ. Η επίγευση από μοσχολέμονο είναι πολύ ευχάριστη και μακρά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Lime, φλούδα λεμονιού, άνθος πορτοκαλιού, κίτρο, ροδάκινο, βούτυρο, τσουρέκι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2022 - ACRA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με sushi, λεμονάτο κοτόπουλο, ποικιλία λιπαρών τυριών, ή παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}