ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Αγερικό 2019 - Οινοποιητική Λειψών
Οινοποιητική Λειψών

ΑΓΕΡΙΚΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΕΙΨΩΝ

  Ελλάδα / Λειψοί
€14,80
€12,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ασύρτικο και Αθήρι, τα περίμενες σε ένα τέτοιο blend. Το σπάνιο Φωκιανό όμως;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Αγερικό από την Οινοποιητική Λειψών είναι ένα ιδιαίτερο χαρμάνι νησιωτικών ποικιλιών. Το κόκκινο Φωκιανό μαζί με το Ασύρτικο και το Αθήρι, ενώνονται σε ένα απίθανο λευκό κρασί με λουλουδάτο και τροπικό χαρακτήρα.

Η Οινοποιητική Λειψών είναι ένα boutique οινοποιείο που ασχολείται τόσο με τοπικές όσο και διεθνείς ποικιλίες, προσπαθώντας παράλληλα να αναδείξει το terroir του τόπου. Ο Μανώλης Βαβουλάς και ο Νίκος Γρύλλης ξεκίνησαν την πορεία της Οινοποιητικής Λειψών από ένα γλυκό κρασί, με βάση το Φωκιανό, τον Αποσπερίτη.

Οι ανεξερεύνητες δυνατότητες του Φωκιανού ιντρίγκαραν την περιέργεια τους και έτσι δημιουργήθηκε το Αγερικό. Η βάση του Αγερικού είναι το Φωκιανό σε οινοποίηση blanc de noir, το οποίο μπλεντάρεται με Ασύρτικο και Αθήρι. Ο συνδυασμός τους συνθέτει ένα λευκό κρασί με τραγανή οξύτητα, λουλουδάτα αρώματα και ζουμερό, φρέσκο φρούτο.

Το Αγερικό από την Οινοποιητική Λειψών θα σε ενθουσιάσει με την κομψότητα του!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Αγερικό από την Οινοποιητική Λειψών έχει απαλό λεμονί χρώμα και κομψή μύτη με αρώματα λεμονιού, ανανά, lime, grapefruit, ροδάκινου, περγαμόντου και αχλαδιού. Νύξεις τριαντάφυλλου και λεμονανθών συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και διακριτική λιπαρότητα. Φρέσκο αχλάδι, τραγανό νεκταρίνι, ανανάς, λεμόνι, γκρέιπφρουτ και περγαμόντο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Λειψοί, Δωδεκάνησα
Ποικιλία Ασύρτικο, Αθήρι, Φωκιανό
Αρώματα Λεμόνι, lime, grapefruit, ροδάκινο, περγαμόντο, αχλάδι, ανανάς, νεκταρίνι, τριαντάφυλλο, λεμονανθοί.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΓΕΡΙΚΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΕΙΨΩΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μια πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κατσικίσιο τυρί, ζυμαρικά με πέστο ή ένα φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και κάρυ.

Σαλάτα Κινόα με Κοτόπουλο και Λαχανικά

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Φύλλα μαϊντανού (ανάλογα με τη γεύση)
  • 1,5 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε με ένα πιρούνι το σκόρδο μαζί με 3/4 από το κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χτυπάμε ελαφρά μαζί με το λάδι και 1/4 από το κουταλάκι πιπέρι.

Σε νέο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές και το κρεμμύδι και περιχύνουμε με 2 κουταλιές από το μίγμα του ελαιόλαδου που μόλις παρασκευάσαμε. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό (1,5 φλιτζάνι) και το αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε την κινόα και αφήνουμε να πάρει βράση. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Σε ένα ταψί, περιχύνουμε το κοτόπουλο με 2 κουταλάκια του γλυκού από το μίγμα του ελαιόλαδου και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Χτυπάμε το ξύδι με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού. Στο μίγμα προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά και το ψητό κοτόπουλο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Τα έντονα στοιχεία της σαλάτας μας ζητάνε κρασιά έντονα αρωματικά και με οξύτητα. Λευκά ή ροζέ θα κάνουν τη δουλειά μας τέλεια. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}