ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Αηδάνι 2017 - Οινοποιείο Χατζηδάκη
Οινοποιείο Χατζηδάκη

ΑΗΔΑΝΙ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€19,80
16.90
€16,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Μια σπάνια μονοποικιλιακή, αγαπημένη οινοποίηση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Τα κρασιά της Σαντορίνης είναι γνωστά για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, απόρροια του ακόμα πιο ιδιαίτερου terroir της, αλλά το Αηδάνι 2017 του Οινοποιείου Χατζηδάκη, που εμνεύστηκε ο αείμνηστος, χαρισματικός δημιουργός του, είναι πασίγνωστο για τη μοναδικότητα του!

Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες οινοπαραγωγούς. Μια οινική ιδιοφυία με αστείρευτο ταλέντο, ένας άνθρωπος με όραμα που άλλαξε τη λογική της σημαντικότερης οινικής ζώνης της Ελλάδας, βάζοντας την με τον ηχηρότερο τρόπο στον παγκόσμιο χάρτη.
To Αηδάνι από την άλλη είναι μια από τις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης. Λιγότερο γνωστή από το Ασύρτικο, σε μια από τις ελάχιστες μονοποικιλιακές οινοποιήσεις της, εντυπωσιάζει με κρασιά όπως αυτό. Το Αηδάνι του Οινοποιείου Χατζηδάκη προέρχεται από τον παλιότερο αμπελώνα του κτήματος, ο οποίος καλλιεργείται βιολογικά από την πρώτη κιόλας στιγμή. Μετά τη ζύμωση, παραμένει στη δεξαμενή για 6 μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα στη φιάλη με την παιδική ετικέτα, σχέδιο των παιδιών του Χαρίδημου όταν ήταν μικρά. Πλέον η Στέλλα και τα αδέρφια της έχουν πάρει τα ηνία και συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησε ο πατέρας τους.

Το Αηδάνι 2017 του Οινοποιείου Χατζηδάκη εκτός από πεντανόστιμο και πολύπλοκο, είναι και σχεδόν συλλεκτικό!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει βαθύ λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες και έντονα αρώματα γλυκών, ώριμων φρούτων όπως ροδάκινο, περγαμόντο, κίτρο, νεραντζάκι, γκρέιπφρουτ και καραμελωμένο λεμόνι. Αν νομίζεις πως τελειώσαμε εδώ είσαι γελασμένος: διακριτικές νότες από αγιόκλημα και αποξηραμένα άνθη πορτοκαλιάς πλαισιώνονται από μέλι, βρεγμένη πέτρα και φρυγανιά. Στο στόμα όλα φλερτάρουν με το «έντονο». Οξύτητα μέτρια(+), σώμα μέτριο(+) και απόλυτη ισορροπία. 
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Αηδάνι
Αρώματα ορυκτότητα, καπνός, ροδάκινο, περγαμόντο, κίτρο, νεραντζάκι γλυκό, γκρέιπφρουτ, καραμελωμένο λεμόνι, αγιόκλημα, άνθη πορτοκαλιάς, μέλι, φρυγανιά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΑΗΔΑΝΙ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ντομάτες γεμιστές, δροσιστικές σαλάτες ή λευκά τυριά.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}