ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αηδάνι 2021 - Κτήμα Σιγάλα
Κτήμα Σιγάλα

ΑΗΔΑΝΙ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η κρυμμένη πλευρά της Σαντορίνης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Αηδάνι του Σιγάλα είναι η κρυμμένη πλευρά της Σαντορίνης, αυτή που αξίζει να ανακαλύψεις και να αγαπήσεις. Η ιδιαίτερη και σπάνια αυτή ποικιλία «δανείζεται» το ηφαιστιογενές έδαφος και το ιδιαίτερο terroir του νησιού και ντύνεται με mineral και θαλασσινά αρώματα.
Το ιστορικό οινοποιείο του Πάρη Σιγάλα έχει περάσει πλέον στα χέρια του πολύπειρου και αεικίνητου Στέλλιου Μπουτάρη, γεγονός που δημιουργεί από μόνο του πολύ υψηλές απαιτήσεις.

Το Αηδάνι του Σιγάλα ήταν ένα από τα δυνατά χαρτιά του οινοποιείου και συνεχίζει να είναι φυσικά. Τα σταφύλια προέρχονται από τους πειραματικούς αμπελώνες του Σιγάλα, με κλήματα σε διαφορετική διαμόρφωση από αυτή της κουλούρας. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, μαζί τις φίνες οινολάσπες του, για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι mineral, μελένιο και λιπαρό.

Δοκίμασε το τώρα ή μετά από μια 3ετία.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Αηδάνι του Σιγάλα έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα λεμονιού, κερήθρας, ροδάκινου, ανανά, βρεγμένης πέτρας και προζυμένιου ψωμιού.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτρια οξύτητα και λιπαρή υφή. Ζουμερά τροπικά και εσπεριδοειδή φρούτα, μπλέκονται με νότες χρυσάνθεμου και φρυγανιάς σε ένα φόντο ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Αηδάνι
Αρώματα λεμόνι, κερήθρα, ροδάκινο, ανανά, βρεγμένη πέτρα, προζυμένιο ψωμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΑΗΔΑΝΙ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χτένια με πορτοκάλι και βούτυρο, κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού, σουβλάκι ξιφία

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}