Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Alexandra Μαλαγουζιά 2017 - Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη
Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη

ALEXANDRA ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Χαλκιδική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Οι μεγάλες Μαλαγουζιές δεν κρύβονται!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια, έφτασε κοντά στην εξαφάνιση. Η Μαλαγουζιά όχι μόνο κατάφερε να επανέλθει, αλλά κατέκτησε την Ελλάδα και τώρα πια έχει ξεκινήσει το ταξίδι της με προορισμό τον κόσμο.

Κιτρινοπράσινη, εκρηκτικά αρωματική και με φινετσάτο στόμα, η αγαπημένη πια ελληνική ποικιλία αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ποικιλία παγκόσμιας κλάσης με τα κρασιά της να κερδίζουν πόντο – πόντο το οινικό στερέωμα.

Αλεξάνδρα λένε την κόρη της Κλαούντιας Παπαγιάννη. Έδωσε στο αγαπημένο της λευκό κρασί το όνομά της. Το Alexandra του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη επάξια συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες Μαλαγουζιές στην Ελλάδα και το επιβεβαιώνει κάθε χρόνο.

Σε αυτό συντελεί η θαλασσινή αύρα που κάνει το θαύμα της δροσίζοντας τα επικίνδυνα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα, δίνοντας στον καρπό τον χρόνο του καθυστερώντας την ωρίμανση. Παραμένοντας με τις οινολάσπες σε χαμηλές θερμοκρασίες για 2 μήνες και με τακτικό batonage, όλα τα φρουτένια χαρακτηριστικά της ποικιλίας περνούν στο κρασί, χαρίζοντάς του ζωντάνια και φρεσκάδα.

Το Alexandra του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη είναι κάθε χρόνο ανάμεσα στις πρώτες Μαλαγουζιές που εξαντλούνται. Απόλυτα δικαιολογημένα αν θέλεις τη γνώμη μας...

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Λεμονοπράσινο χρώμα στο ποτήρι, ενδεικτικό της φρεσκάδας της.

Στη μύτη τα εντυπωσιακά αρώματα εσπεριδοειδών σμίγουν με βερίκοκο, λάιμ και λεμονανθό σε ένα γεμάτο φρεσκάδα μπουκέτο. Έντονες βοτανικές και φυτικές νότες με τη μορφή δυόσμου, χαμομηλιού, πράσινης πιπεριάς και γρασιδιού ενισχύουν την αίσθηση ζωντάνιας.

Στο στόμα πλούσιο, με δροσιστική οξύτητα και ελαφριά, διακριτική γλυκύτητα. Η πράσινη αίσθηση συνεχίζεται και στο στόμα συνοδεύοντας άψογα το φρούτο. Δύοσμος, βερίκοκο και πράσινη πιπεριά επιμένουν στο στόμα στη στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Χαλκιδική
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα εσπεριδοειδή, βερίκοκο, λάιμ, λεμονανθός, δυόσμος, γρασίδι, πράσινη πιπεριά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ALEXANDRA ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε τη με δροσερές σαλάτες, τάρτα με κολοκυθάκια και δυόσμο, ζυμαρικά με σάλτσες θαλασσινών ή ένα ταϊλανδέζικο Pad Thai.

Πένες Ολικής Άλεσης με Αβοκάντο και Ανθότυρο

  • 500 γρ. πέννες ολικής άλεσης
  • 350 γρ. ώριμο αβοκάντο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • Κόλιανδρος φρέσκος
  • 2 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

:

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες, μέχρι να γίνουν al dente.

Ταυτόχρονα σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μισό αβοκάντο, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και τον βολβό από τα κρεμμυδάκια, 30 ml. ελαιόλαδο και λίγο νερό από τις πένες & τα πολτοποιούμε. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Στη συνέχεια, αφού στραγγίσουμε τις πένες ,τις μεταφέρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το υπόλοιπο αβοκάντο σε μικρά κομματάκια, τη σάλτσα μας, κύμινο και πιπέρι, κι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Στο τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο, το τσίλι και τον βασιλικό.

Σερβίρουμε τις πένες ζεστές ή κρύες, ανάλογα με τις προτιμήσεις της παρέας.

Extra Tip!

-Αντί για ανθότυρο, δοκιμάστε το με κρεμώδες τυρί.

- Αν δεν θέλετε καθόλου τυροκομικά, αντικαταστήστε τα με ξύσμα & χυμό λεμονιού.

-Προσθέστε ότι μυρωδικά έχετε ευχαρίστηση κι απολαύστε!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Το πιάτο έχει φυτικά στοιχεία και λιπαρότητα αλλά και φρεσκάδα, οπότε ιδανικό ταίρι θα ήταν ένα λευκό κρασί με ελαφρώς «πράσινο» χαρακτήρα, λεπτά αρώματα φρούτων και λιπαρή αίσθηση. Πρώτο ταίρι θα μπορούσε να είναι μια τυπική ζουμερή Μαλαγουζιά με ισορροπημένη οξύτητα, φυτικά αρώματα δυόσμου και βασιλικού και λιπαρό στόμα όπως η μαλαγουζιά από το Κτήμα Αργυρίου. Σαν δεύτερο ταίρι θα διάλεγα ένα Βιδιανό από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη με λεπτά αρώματα πυρηνόκαρπων  και φυτικά στοιχεία χαμομηλιού, μέτρια οξύτητα και ελαιώδη αίσθηση

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}