ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bourgogne Aligote 2019 - Marquis D' Angerville
Marquis D' Angerville

BOURGOGNE ALIGOTE 2019 - MARQUIS D' ANGERVILLE

  Γαλλία / Burgundy
€54,90
€48,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ποιος είπε πως η Βουργουνδία είναι μόνο Chardonnay και Pinot Noir;!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι μεν η Βουργουνδία είναι γνωστή για τα περίφημα Pinot Noir και Chardonnay της, αλλά να ξέρεις πως υπάρχει και μια ποικιλία λιγότερο γνωστή, το Aligoté. Και ενώ τα φώτα της δημοσιότητας της κλέβουν οι άλλες δυο...κάποιοι διάσημοι οινοποιοί αποδεικνύουν πως μπορεί να δώσει συγκλονιστικά κρασιά. Το Bourgogne Aligoté του Marquis D'Angerville είναι ένα από αυτά!

To Domaine Marquis D'Angerville, αποτελεί ορόσημο στην οινική εξέλιξη της Βουργουνδίας με μια τεράστια ιστορία που ξεκινά κάπου τον 12ο αιώνα, όταν ακόμα ανήκε στους Δούκες της περιοχής! Βρίσκεται στο Volnay του Côte-d'Or και πέρασε στα χέρια του Marquis D'Angerville, το 1888 όταν το κληρονόμησε από τον θείο του. Εκείνος, εγκαταλείποντας αβίαστα την καλλιτεχνική του φύση, ήταν ο πρώτος που εναντιώθηκε στις πρακτικές οινοποίησης και το εμπόριο κρασιού της εποχής. Εμφιάλωσε και πούλησε μόνος του το κρασί του, ενώ έγινε ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Ινστιτούτου Ονομασιών Προέλευσης. Ο γιός του Jacques d’Angerville στα χνάρια του πατέρα του, ήταν ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Οίνου και υπό την ηγεσία του το κτήμα απέκτησε διεθνή προβολή, αφού ήταν από τους πρώτους που εμφιάλωσαν μεμονωμένα αμπελοτεμάχια, αναδεικνύοντας την έννοια του «terroir» και εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Αδιαμφησβήτητα λοιπόν, το Volnay και η Βουργουνδία του οφείλουν πολλά!

Το Aligoté, καλλιεργούνταν στην περιοχή τουλάχιστον από τον 18ο αιώνα. Το χρησιμοποιούσαν κυρίως για την παραγωγή απλών και καθημερινών κρασιών, ενώ ήταν το κρασί με το οποίο έφτιαχναν το γαλλικό απεριτίφ, Crème de Cassis. Το Marquis D'Angerville, αναδεικνύει τις πραγματικές δυνατότητες αυτού του σταφυλιού και μάλιστα μια χρονιά που θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας για τη Βουργουνδία.

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα ένα Aligoté, πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσεις με το Bourgogne Aligoté Marquis D'Angerville. Ένα συναρπαστικό, κομψό, αλλά διαφορετικό κρασί από τη Βουργουνδία που αποτυπώνει την ουσία του terroir και ανταγωνίζεται ακόμα και κάποια πολύ καλά Chardonnay. Μάλιστα τώρα, είναι και στα καλύτερά του!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί με χρυσο-πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη, έχει έντονα αρώματα από φρέσκα πράσινα μήλα, ξύσμα πορτοκαλιού, passion fruit, κρέμα βουτύρου, ξηροί καρποί και γιασεμί. Απαλές νότες ορυκτότητας δίνουν ιδιαίτερο αρωματικό βάθος.

Στο στόμα, έχει γεμάτο σώμα. Η έντονη τραγανή του οξύτητα ισορροπεί την πλούσια υφή του, που μαρτυρά τη χρήση βαρελιού. Οι γεύσεις είναι καθαρές με φρέσκιες νότες από πράσινο μήλο και λεμόνι. Μια κομψή υφάλμυρη ορυκτότητα του δίνουν επιπλέον ζωντάνια.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Aligote
Αρώματα Μήλο, ξύσμα πορτοκαλιού, passion fruit, κρέμα βουτύρου, ξηροί καρποί. γιασεμί, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BOURGOGNE ALIGOTE 2019 - MARQUIS D' ANGERVILLE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ιδανικό δίπλα σε θαλασσινά, όπως στρείδια με λεμόνι, γαρίδες ή ψητά ψάρια. Εξαιρετικός συνδυασμός με κατσικίσιο τυρί chevre και πιάτα πουλερικών με λευκές λιπαρές σάλτσες.

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}