ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αλώνι 2015 - Οινοποιητική Λειψών
Οινοποιητική Λειψών

ΑΛΩΝΙ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΕΙΨΩΝ

  Λειψοί
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Άρωμα νησιού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι, και τα Βόρεια Δωδεκάνησα έχουν μπει για τα καλά στον οινικό χάρτη της Ελλάδας! Λιλιπούτια, boutique οινοποιεία, όπως αυτό της Οινοποιητικής Λειψών, βγάζουν πλέον μάτι με τα εκπληκτικά κρασιά τους, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες προσπάθειες! Στις ελάχιστες εμφανίσεις τους σε εκθέσεις και παρουσιάσεις, κλέβουν την παράσταση δίνοντας άλλη διάσταση στον όρο Οινικές Αποκαλύψεις.

Η κοινή προσπάθεια δυο οινοποιών και καλών φίλων, του Μανώλη Βαβουλά και του Νίκου Γρύλλη, αναβιώνει την οινοποιητική παράδοση του νησιού εντυπωσιάζοντας με την ποιότητα αλλά και τη σταθερότητα των κρασιών της. Οι πολύ ιδιαίτερες και αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες του νησιού κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την αμπελοκαλλιέργεια, απαιτώντας μεγάλη προσπάθεια και φροντίδα από τη μεριά των παραγωγών.

Ευτυχώς η ανταμοιβή των κόπων τους ήρθε στο Αλώνι 2015! Ασύρτικο και Αθήρι σμίγουν σε έναν συνδυασμό που αναδεικνύει την ταυτότητα των δύο ποικιλιών. Αφού ολοκλήρωσαν τη ζύμωσή τους σε δεξαμενή, στη συνέχεια ωρίμασαν 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια αποκτώντας πολυπλοκότητα και βάθος.

Το Αθήρι μαλακώνει το έντονα όξινο Ασύρτικο συμπληρώνοντας με φρουτένιες νότες την εμφανώς ορυκτή αίσθηση ενώ το σωστά ενσωματωμένο βαρέλι συμμετέχει διακριτικά χωρίς να καλύπτει τα πρωτογενή χαρακτηριστικά των δύο ποικιλιών.

Αν έχεις διάθεση να ανακαλύψεις νέα αγαπημένα, σπάνια λευκά κρασιά με έντονη προσωπικότητα, το Αλώνι 2015 σε περιμένει!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Αχυροκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Πλούσια αρώματα ροδάκινου, εσπεριδοειδών και λάιμ συνδυάζονται με λεμονανθό και μαργαρίτα. Διακριτική αίσθηση ξηρών καρπών, ξύλου και κερήθρας εκφράζει το βαρέλι ενώ η μεταλλικότητα του ασύρτικου είναι διάχυτη στο πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα γεμάτο, εκφραστικό, με οξύτητα που ισορροπεί τον πλούσιο όγκο του. Μαρμελάδα ροδάκινο, γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και αλάτι ξεχωρίζουν και παραμένουν στο στόμα στην ιδιαίτερα μακράς διάρκειας αλμυρή επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Λειψοί
Ποικιλία Ασύρτικο, Αθήρι
Αρώματα ροδάκινο, εσπεριδοειδή, λάιμ, λεμονανθός, μαργαρίτα, ξηροί καρποί, ξύλο, κερήθρα, μεταλλικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΛΩΝΙ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΕΙΨΩΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρια στα κάρβουνα, οστρακοειδή και πιάτα κοτόπουλου στον φούρνο.

Κοτόπουλο με κόλιανδρο

  • 75 gr ωμά, ανάλατα κάσιους
  • 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 3 μικρές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια
  • 25gr φρέσκο κόλιανδρο και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλάκι σκόνη κόλιανδρου
  • ½ κουταλιού της σούπας κύμινο
  • 6 σπόρους κάρδαμο, κοπανισμένους
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 25g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια
  • φέτες lime για το σερβίρισμα



 

  1. Αφήστε τα κάσιους να μουλιάσουν για 20 λεπτά σε 200ml κρύο νερό.
  2. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Μόλις οι ξηροί καρποί μαλακώσουν, τοποθετήστε τους σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το κόλιανδρο. Αναμίξτε τα σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν ένα ενιαίο, παχύ μίγμα.
  4. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίστε ελαφρά το μπαχαρικά, το σκόρδο και το τζίντζερ για λίγα λεπτά. Προσθέστε το παχύ μίγμα και το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
  5. Προσθέστε 200ml νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά. Αφήστε το να ρουφήξει τα υγρά του χωρίς όμως να ξεραθεί. Σερβίρετε με πιλάφι, στίψτε λίγο χυμό lime και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Συνδυασμός με κρασί

Το κόλιανδρο και το τζίντζεςρ είναι τα εντονότερα υλικά της συνταγής και επιβάλονται στα υπόλοιπα. Sauvignon Blanc με φυτικότητα και έντονα βιδιανά θα ανταπεξέλθουν άψογα και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την απόλαυση του ήδη νόστιμου πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}