ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
45k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Amauta Torrontes 2018 - Bodega El Porvenir de Cafayate
Bodega El Porvenir de Cafayate

AMAUTA TORRONTES 2018 - BODEGA EL PORVENIR DE CAFAYATE

  Αργεντινή / Salta
€12,30
€10,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Όσο τυπικό, άλλο τόσο επικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Amauta Torrontes από το Bodega El Porvenir de Cafayate, είναι ένα επικό value for money κρασί, μιας και προέρχεται από αμπέλια ηλικίας 50 ετών, σε υψόμετρο 1650μ. στη Salta της Αργεντινής, με εντυπωσιακή καθαρότητα φρούτου και τυπικότητα. Σε αυτή την τιμή, δεν υπάρχει κρασί που να συνδυάζει όλα τα παραπάνω!

Το Torrontes είναι η αρωματική, λευκή ποικιλία της Αργεντίνης! Έχει τροπικό και πυρηνόκαρπο φρούτο και λουλουδάτο χαρακτήρα, σε συνδυασμό με κοφτερή οξύτητα. Φαντάσου το κάτι σαν διαστάυρωση Μοσχοφίλερου με Μαλαγουζιά! Αν αγαπάς τα αρωματικά, τραγανά κρασιά τότε θα λατρέψεις το Amauta Torrontes El Porvenir de Cafayate.

Το οικογενειακό οινοποιείο El Porvenir de Cafayate βρίσκεται στο Cafayate της Salta εδώ και 20 χρόνια. Έχουν καταφέρει και έχουν διασώσει παλιά κλήματα από Tannat και Torrontes και δημιουργούν κρασιά, που συνδυάζουν τη φρεσκάδα και την τραγανή οξύτητα με το ζουμερό, πυκνό φρούτο. Το Amauta Torrontes El Porvenir de Cafayate είναι ένα από αυτά, όπως σου είπαμε παραπάνω. Ο τρύγος γίνεται σε δυο φάσεις, αρχές και μέσα Φεβρουαρίου για να συνθέσουν ένα κρασί με πολυπλοκότητα, οξύτητα και έντονο φρουτώδες αλλά ανθικό χαρακτήρα. Για την διατήρηση όλων των παραπάνω, η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ενώ η μηλογαλακτική μετατροπή, αποφεύγεται.

To Amauta Torrontes El Porvenir de Cafayate είναι ένα κρασί, μικρό σε τιμή, αλλά μεγάλο σε γεύση και απόλαυση!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα και μύτη που ξεχειλίζει φρεσκάδα και ζουμερά φρούτα όπως αχλάδι, περγαμόντο, βερίκοκο, lime, κίτρο και ροδάκινο. Νύξεις λουλουδιών όπως άνθη λεμονιάς, γιασεμί, χαμομήλι, αγιόκλιμα και μαργαρίτα συμπληρώνουν το σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο (-) σώμα με δροσιστική οξύτητα. Αχλάδι, νεκταρίνι, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, lime πλαισιώνονται από αγιόκλιμα, πράσινο τσάι, πράσινο μήλο και χαμομήλι.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Salta, Αργεντινή
Ποικιλία Torrontes
Αρώματα Αχλάδι, περγαμόντο, βερίκοκο, lime, κίτρο, ροδάκινο, άνθη λεμονιάς, γιασεμί, χαμομήλι, αγιόκλιμα, μαργαρίτα, πράσινο μήλο, πράσινο τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

AMAUTA TORRONTES 2018 - BODEGA EL PORVENIR DE CAFAYATE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ceviche λαυράκι, κοτόπουλο λεμονάτο ή κάρυ γαρίδας.

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}