ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Amphora Μοσχάτο 2021 - Οινοποιείο Δουλουφάκη
Οινοποιείο Δουλουφάκη

AMPHORA ΜΟΣΧΑΤΟ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ

  Ελλάδα / Κρήτη
€17,10
€14,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το φινετσάτο Μοσχάτο Σπίνας, όπως δεν το έχεις ξαναδεί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Νίκος Δουλουφάκης αποτελεί την τρίτη γενιά του οινοποιείου και συνεχίζει μια οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε το 1930. Οι αμπελώνες της οικογένειας δε γλύτωσαν από τη φυλλοξήρα το 1977, ενώ η αναμπέλωση από τον πατέρα του αποτέλεσε το νέο κεφάλαιο στην ποιοτική καλλιέργεια. Το 1993 ο Νίκος, μετά την επιστροφή του από το Piemonte, ανέλαβε τη διοίκηση και εφάρμοσε νέες εξελιγμένες μεθόδους στον τρόπο κλαδέματος, άλλαξε την περίοδο του τρύγου, και ο συνδυασμός σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης έφερε στο οινοποιείο διακρίσεις σε πολλούς πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς οίνων. Οι αμπελώνες συνολικής έκτασης 200 στρεμμάτων βρίσκονται σε υψόμετρο 350-450 μέτρων, στις Δαφνές Ηρακλείου και περιλαμβάνουν γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, ενώ το μικροκλίμα της περιοχής βοηθά στην άριστη ωρίμανση των σταφυλιών.

Για το Amphora Μοσχάτο, χρησιμοποιήθηκε η Κρητική ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας που είναι κλώνος της έντονα αρωματικής ποικιλίας Μοσχάτο, και έχει πάρει το όνομά της από την κοινότητα της Σπίνας στο Ηράκλειο. Η οινοποίηση έγινε μέσα σε πήλινο αμφορέα 250-300 λίτρων με τη μέθοδο της εκχύλισης, που ενισχύει τον αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού, χωρίς προσθήκη ζυμών και με ελάχιστα θειώδη. Διήρκησε 3 μήνες και μετά το διαχωρισμό, το κρασί παρέμεινε 2 ακόμη μήνες στο πιθάρι, ενώ στη συνέχεια ωρίμασε για 4 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα και αυτό δικαιολογεί το θολό του χρώμα και την ύπαρξη ιζήματος.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει απαλό πορτοκαλί χρώμα. Έντονα και πολύπλοκα αρώματα, από αποξηραμένο πορτοκάλι, μέλι, μαρμελάδα βερίκοκου, κομπόστα ροδάκινο, γλυκό περγαμόντο, κηρήθρα, κέδρο, φουντούκι και βοτανικές νύξεις.

Στο στόμα είναι γεμάτο, ενώ οι τανίνες είναι πλούσιες αλλά πολύ καλά δομημένες συνθέτοντας ένα πολύ κομψό αποτέλεσμα. Ο πληθωρικός του όγκος έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με την δροσερή του οξύτητα. Η επίγευση είναι πλούσια και μακράς διάρκειας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας
Αρώματα Αποξηραμένο πορτοκάλι, μέλι, μαρμελάδα βερίκοκο, κομπόστα ροδάκινο, γλυκό περγαμόντο, κηρήθρα, κέδρο, φουντούκι, βοτανικές νύξεις
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AMPHORA ΜΟΣΧΑΤΟ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ψητό σολωμό σε σάλτσα πορτοκαλιού, ψάρια καπνιστά και παλαιωμένα κίτρινα τυριά.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}