ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Άναξ 2019 - Αμπελώνες Αντωνόπουλου
Αμπελώνες Αντωνόπουλου

ΑΝΑΞ 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Ελλάδα / Αχαΐα
€43,70
€37,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Τα διαμάντια είναι παντοτινά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Για τους λάτρεις της ποικιλίας, το Άναξ των Αμπελώνων Αντωνόπουλου έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά Chardonnay. Με αρκετό βαρέλι, αλλά και φρούτο και όγκο και συμπύκνωση, έχει σταθερό φανατικό κοινό εδώ και χρόνια!

Οι αμπελώνες βρίσκονται στην ορεινή Αχαΐα, σε υψόμετρο 750-900 μέτρων, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στην καλή ωρίμαση των σταφυλιών, αλλά και στη διατήρηση της οξύτητας. Τα αμπέλια του Chardonnay βρίσκονται στα Δεμέστιχα Αχαΐας, σε υψόμετρο 750-900 μέτρων. Για τη ζύμωση και την ωρίμαση του κρασιού χρησιμοποιούνται αποκλειστικά γαλλικά βαρέλια 225 λίτρων, το 15% νέα, 45% δεύτερης και 40% τρίτης χρήσης. Το Άναξ των Αμπελώνων Αντωνόπουλου ωριμάζει στο βαρέλι για περίπου 8 μήνες μαζί με τις φίνες οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό, έντονο και βουτυρένιο.

Προετοιμάσου για ένα κρασί που απαιτεί τη συνοδεία φαγητού, αλλά που σίγουρα θα ανταμείψει όσους ξέρουν!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Άναξ των Αμπελώνων Αντωνόπουλου έχει μέτριο λεμονί χρώμα. Στη μύτη έχει εντυπωσιακά αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, όπως ροδάκινο, αχλάδι, μπανάνα και περγαμόντο. Αποξηραμένος ανανάς, φουντούκι και αμύγδαλο συνδυάζονται με βανίλια, καπνό, καραμέλα γάλακτος και κερήθρα σε ένα αρωματικό σύνολο με μοναδικό βάθος και πολυπλοκότητα.

Στο στόμα έχει πλούσιο και γεμάτο σώμα, με λεμονάτη οξύτητα και λιπαρή υφή. Πεπόνι, λεμόνι, ανανάς, γκρέιπφρουτ, περγαμόντο, βανίλια, καπνός, καραμέλα και βούτυρο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αχαΐα
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Ροδάκινο, αχλάδι, μπανάνα, περγαμόντο, αποξηραμένος ανανάς, φουντούκι, αμύγδαλο, βανίλια, καπνός, καραμέλα γάλακτος, κερήθρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΝΑΞ 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σολομό ή λαυράκι στα κάρβουνα, λευκά κρεατικά σε λευκή σάλτσα ή ποικιλίες ώριμων κίτρινων τυριών.

Σολομός στα κάρβουνα

  • 1 κιλό φιλέτα σολομού (καθαρισμένα)
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά του γλυκού σάλτσα τσίλι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
  • 2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • Ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο

Πλένουμε τα φιλέτα του σολομού.

Λιώνουμε το σκόρδο και τρίβουμε μια κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε ένα πιάτο.

Βάζουμε τα παραπάνω σε ένα βαθύ ταψάκι και προσθέτουμε τη σόγια, το τσίλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη, ώστε να φτιάξουμε τη μαρινάρα.

Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού στην μαρινάρα για μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε την ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία και τοποθετούμε τα φιλέτα για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά. Όσο ψήνονται τα φιλέτα τα αλείφουμε με ένα πινελάκι με τη μαρινάρα που έχει απομείνει για να μην στεγνώσει.

Γαρνίρουμε το σολωμό με φρέσκια τριμμένη ντομμάτα και 2 κλαδάκια δεντρολίβανο.

Συνοδεύεουμε με ρύζι μπασμάτι

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}