ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αντάρα 2022 - Vaptistis Winery
€26,50
€22,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια θαλασσινή αύρα οξύτητας στο ποτήρι σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Antara από το οινοποιείο Βαπτιστής, μας δείχνει την ποικιλομορφία του τηνιακού αμπελώνα και τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, όταν φυτευτεί με τις κατάλληλες ποικιλίες και καλλιεργηθεί με επιμονή και μοναδικό στόχο τα ξεχωριστά κρασιά. Το Ασύρτικο είναι λίγα ναυτικά μίλια μακριά από τον παραδοσιακό τόπο του, αλλά στην Τήνο δείχνει ένα άλλο πρόσωπο εξίσου εκρηκτικό που μας εξέπληξε και εγγυόμαστε πως θα σου αρέσει πολύ!

Ο Γιάννης Μωραΐτης με καταγωγή από την Τήνο, το 2013, αποφάσισε να αναβιώσει τους οικογενειακούς αμπελώνες στο ορεινό χωριό Στενή και να αναδείξει τις ελληνικές ποικιλίες που προσαρμόζονται άψογα στο ξεχωριστό terroir των Κυκλάδων. Η πολυετής προσπάθεια οδήγησε το 2016, στον πρώτο τρύγο των 30 στρεμμάτων αμπελώνων και στην πρώτη εμφιάλωση του δικού του κρασιού. Μία από αυτές δεν θα μπορούσε να μην είναι το Ασύρτικο, η ποικιλία χαμαιλέοντας που συνεργάζεται άψογα με το έδαφος και το κλίμα της Τήνου και δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Το Antara προέρχεται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα σε υψόμετρο 430 μέτρων και το αμμοπυλώδες έδαφός του, έχει αφήσει ξεκάθαρο το αποτύπωμά του. Το κρασί ζύμωσε για 21 ημέρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για να διατηρήσει τα φίνα αρωματικά χαρακτηριστικά της θαλασσινής αύρας και στη συνέχεια παρέμεινε για 6 μήνες σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες, όπου απέκτησε πολυπλοκότητα μου διακρίνεται περισσότερο στο στόμα.

Έχει την οξύτητα που περιμένεις από ένα Ασύρτικο και τα φίνα λεμονάτα αρώματα, αλλά αυτό που θα σε ενθουσιάσει είναι ότι με μια και μόνο γουλιά μεταφέρεσαι αυτόματα δίπλα στο κυματάκι απολαμβάνοντας τους θαλασσινούς μεζέδες και την ταραμοσαλάτα, ένα φθινοπωρινό μεσημέρι με ήλιο και αεράκι!

Μπορείς να το πιείς τώρα, αλλά θα είναι εξίσου εξαιρετικό σε 4-5 χρόνια από τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ωχρό λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες. Στα αρώματα η βρεγμένη πέτρα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά του, ενώ λεμονανθός, lime, γκρέιπφρουτ, περγαμόντου και απαλές πιπεράτες νότες ξεδιπλώνονται σιγά σιγά.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Ροδάκινο, lime, κίτρο και μια αίσθηση αλμύρας συνθέτουν ένα άριστο αποτέλεσμα που τονίζουν ιδιαίτερα την έντονη και μακρά λεμονάτη του επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Τήνος
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Βρεγμένη πέτρα, λεμονανθός, lime, γκρέιπφρουτ, περγαμόντο, ροδάκινο, κίτρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΝΤΑΡΑ 2022 - VAPTISTIS WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με καπνιστό χέλι, ριζότο θαλασσινών, φαγκρί πλακί με πατάτες, ποικιλία αλμυρών σκληρών τυριών.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}