ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αρτάνα 2021  - Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Οινοποιείο Πετρακόπουλος

ΑΡΤΑΝΑ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€19,90
€17,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μόνο 900 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Αρτάνα του Οινοποιείου Πετρακόπουλος είναι ένα πολύ ιδιαίτερο Μοσχάτο από την Κεφαλονιά. Αρτάνα στην τοπική διάλεκτο σημαίνει παρτέρι και το συγκεκριμένο αμπελοτόπι στον Άγκωνα, είναι διαμορφωμένο σε αναβαθμίδες που θυμίζουν παρτέρια.

Ο Νίκος Πετρακόπουλος και η Κική Σιαμέλη δημιουργούν θαύματα, από παλιούς, μη αρδευόμενους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας που αντανακλούν τέλεια το terroir της Κεφαλονιάς και των τοπικών ποικιλιών. Η Αρτάνα του Οινοποιείου Πετρακόπουλος είναι η νέα τους ετικέτα και είναι πολύ περήφανοι για αυτό. Σκληρή δουλειά στο αμπέλι και ελάχιστες παρεμβάσεις και στολίδια κατά την οινοποίηση δίνουν ένα απίστευτα εκφραστικό κρασί που δε μοιάζει και δε συγκρίνεται με κανένα άλλο Μοσχάτο από όσα έχεις δοκιμάσει. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο σε 900 μόνο φιάλες.

Δοκίμασε αυτό το σπάνιο κρασί τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Αρτάνα του Οινοποιείου Πετρακόπουλος έχει απαλό λεμονί χρώμα και κομψά αρώματα λευκού τριαντάφυλλου, λεμονιού, γιασεμιού, μέντας, γκρέιπφρουτ, κορόμηλου και άγουρου ροδάκινου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και μια υποψία γλύκας. Άγουρα λευκόσαρκα φρούτα, εσπεριδοειδή, λεμονανθοί και μια νύξη ορυκτότητας συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μοσχάτο
Αρώματα Λευκό τριαντάφυλλο, λεμόνι, γιασεμί, μέντα, γκρέιπφρουτ, κορόμηλο, άγουρο ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΡΤΑΝΑ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με spaghetti aglio olio e peperoncino με λεμόνι και γαρίδες, λαβράκι μαρινάτο με γκρέιπφρουτ, σαλάτα με ψητά βερίκοκα και prosciutto

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}