Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Άσπρα Χαράκια 2016 - Οινοποιείο Στραταριδάκη
89
Οινοποιείο Στραταριδάκη

ΑΣΠΡΑ ΧΑΡΑΚΙΑ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ

  Ελλάδα / Ηράκλειο
€8,61
7.40
€7,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο θρύλος συνεχίζει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Αγαπημένη ποικιλία, αγαπημένο κρασί!

Αν δεν μιλάς Κρητικά, Άσπρα Χαράκια θα πει Άσπρα Βράχια. Αυτά θα δεις πηγαίνοντας στον αμπελώνα της οικογένειας Στραταριδάκη που αποτελείται κατά κύριο λόγο από τα μοναστηριακά κτήματα της Σιναϊτικής Μονής των Αγίων Αποστόλων στους πρόποδες των Αστερουσίων. 

Το νοτιότερο οινοποιείο της Ευρώπης αγαπάει το Βιδιανό, την κορυφαία Κρητική λευκή ποικιλία που δείχνει να λανσάρεται δεύτερη, μετά το Ασύρτικο, ανάμεσα στις Ελληνικές ποικιλίες που μας εκπροσωπούν παγκόσμια. Γεωπόνοι και οι δύο, ο Κωστής και ο Μανώλης Στραταριδάκης, είναι οπαδοί της θεωρίας που θέλει το κρασί να γίνεται στο αμπέλι. Υπό την αμέριστη φροντίδα τους το Βιδιανό κάνει θαύματα, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του.

Το οινοποιείο Στραταριδάκη που σταδιακά χτίζει τον θρύλο του, επιστρέφει με τα Άσπρα Χαράκια 2016, ένα από τα καλύτερα Βιδιανά της χρονιάς!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό πρασινοκίτρινο χρώμα με αχυρί ανταύγειες στο ποτήρι.

Φινετσάτη μύτη, με τα λευκόσαρκα φρούτα να κυριαρχούν. Αχλάδι, πράσινο μήλο και νεράντζι συνδυάζονται με ροδάκινο, κίτρο και περγαμόντο ενώ λεμονανθός και γιασεμί του προσδίδουν λουλουδένιο χαρακτήρα. Βοτανικές νύξεις χαμομηλιού και ρίγανης ολοκληρώνουν το όμορφο αρωματικό σύνολο.

Μεσαίου όγκου στόμα, βελούδινο, με ισορροπημένη οξύτητα. Ροδάκινο, αχλάδι και γιασεμί κυριαρχούν στην παλέτα ενώ η καλής διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση νεραντζιού στο στόμα με ελαφρώς μεταλλικές νύξεις. 

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα αχλάδι, πράσινο μήλο, νεράντζι, ροδάκινο, κίτρο, περγαμόντο, λεμονανθός, γιασεμί, χαμομήλι, ρίγανη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΠΡΑ ΧΑΡΑΚΙΑ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το μόνο του σαν απεριτίφ, συνδυάστε το με λευκά τυριά ή με πιάτα θαλασσινών.

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Δείτε πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}