ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασπρούδα Σερρών 2021 - Κτήμα Νεραντζή
Κτήμα Νεραντζή

ΑΣΠΡΟΥΔΑ ΣΕΡΡΩΝ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

  Σέρρες
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Παντελώς άγνωστη φιγουράρει στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έχεις δοκιμάσει ποτέ την Ασπρούδα Σερρών από το Κτήμα Νεραντζή; Το πιθανότερο είναι πως όχι, αφού η Ασπρούδα Σερρών είναι μια εξαιρετικά σπάνια ποικιλία που διασώθηκε και καλλιεργείται αποκλειστικά από το Κτήμα Νεραντζή στην Πεντάπολη Σερρών. Αναρωτιέσαι αν πρέπει να τη δοκιμάσεις; Σου λέμε, σίγουρα ναι και για την ακρίβεια, έχεις χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο!

Η Ασπρούδα ξεκίνησε την «καριέρα» της το 1998 όταν αρχικά ταυτοποιήθηκε σαν τοπική ποικιλία και άρχισε η καλλιέργεια της. Από εκεί και πέρα η πορεία ήταν λαμπρή, καθώς η ταπεινή Ασπρούδα Σερρών φιγουράρει στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και φυσικά, τα βραβεία και οι μεγάλες διακρίσεις πέφτουν βροχή.

Βασικό ρόλο σε όλο αυτό έχει η Ευανθία Μητροπούλου, που με σπουδές οινολογίας στη Βουργουνδία, έδωσε άλλον αέρα στο Σερραϊκό κρασί και στις τοπικές ποικιλίες. Έχοντας μάθει την έννοια του terroir από τους καλύτερους, έβαλε όλη της τέχνη δημιουργώντας την Ασπρούδα Σερρών του Κτήματος Νεραντζή, ενός κρασιού που καθρεφτίζει απόλυτα το μικροκλίμα της περιοχής. Η ζωηρή και αρωματική ποικιλία, ωρίμασε 4 μήνες σε δρύινα βαρέλια 500 λίτρων. Η παραμονή της στη φιάλη για δυο περίπου χρόνια μεταμόρφωσε την Ασπρούδα σε ένα κρασί εκρηκτικών συγκινήσεων, με πολυπλοκότητα που θα ζήλευαν γαλλικά chateau, απίστευτη ισορροπία και σαγηνευτικά αρώματα.

Και αν δεν μας πιστεύεις, έχεις την ευκαιρία να το διαπιστώσεις μόνος σου αν βιαστείς και προλάβεις μια από τις ελάχιστες εναπομένουσες φιάλες!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο χρυσαφί.

Μύτη καθηλωτική, με τα αρώματα των ζαχαρωμένων εσπεριδοειδών με κύρια το πορτοκάλι, το νεράντζι και το κουμ κουάτ, να κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα. Αποξηραμένο βερίκοκο, μέλι, χαμομήλι, σαφράν, γλυκό φιρίκι, τοστ και φρυγανιά κάνουν σταδιακά την εμφάνιση τους απογειώνοντας το σύνολο. Νύξεις ορυκτότητας συμπληρώνουν το μοναδικά πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο.

Μεστό στόμα, με ισορροπημένη οξύτητα και πληθωρικά αρώματα καβουρδισμένου βουτύρου, μελιού, χαμομηλιού, σαφράν και περγαμόντου. Κουμ κουατ, ροδάκινο, grapefruit, φουντούκι και τοστ γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Η μακράς διάρκειας, απολαυστική επίγευση εσπεριδοειδών παραμένει στο στόμα μέχρι την επόμενη γουλιά. Όσο κι αν πάρει…

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,4%
Προέλευση Σέρρες
Ποικιλία Ασπρούδα Σερρών
Αρώματα Πορτοκάλι, νεράντζι, κουμ κουάτ, αποξηραμένο βερίκοκο, μέλι, χαμομήλι, σαφράν, γλυκό φιρίκι, φρυγανιά, ορυκτότητα.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΠΡΟΥΔΑ ΣΕΡΡΩΝ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με βερίκοκα, σνίτσελ, κοτόπουλο λεμονάτο, λαχανοντολμάδες ή ριζότο με κολοκύθα και φασκόμηλο.

Ριζότο με Κολοκύθα και Φασκόμηλο


200 gr. ρύζι για ριζότο (Vialone nano ή Arborio)
200 gr. πορτοκαλί κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
150 gr. βούτυρο
50 gr. παρμεζάνα
1 ξερό κρεμμύδι
800 ml. ζωμό κοτόπουλου καυτό
50 ml. κρασί λευκό ξηρό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι


Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό, τον οποίο τον θέλουμε καυτό.
Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα τηγάνι με 50 gr. βούτυρο και ένα κλωναράκι φασκόμηλο και σωτάρουμε για 5 λεπτά πασπαλίζοντας με την ζάχαρη.
Αφαιρούμε την μισή ποσότητα κολοκύθας και στην υπόλοιπη προσθέτουμε 200 ml. από τον ζωμό που έχουμε ζεστάνει. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Την υπόλοιπη κολοκύθα την τοποθετούμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε για μερικά λεπτά στο γκρίλ.
Βάζουμε την βρασμένη κολοκύθα στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με 50 gr. Βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε 1 λεπτό, προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς.
Προσθέτουμε σταδιακά και με υπομονή σε μικρές δόσεις τον ζωμό και τον πουρέ από την κολοκύθα, χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε το ριζότο μέχρι να χυλώσει.
Στο τελείωμα αλατοπιπερώνουμε το ριζότο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και 1-2 φύλλα φασκόμηλο.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ανεπιφύαλκτα μια Malvasia Aromatica του Κτήματος Καραβιτάκη γιατί τα φυτικά αρώματα του κρασιού θα δέσουν όμορφα με το φασκόμηλο του πιάτου. Από την άλλη η ελαφριά γλυκύτητα του πιάτου ζητάει ένα κρασί χωρίς τονισμένη οξύτητα και με κάποια υπολειμματικά σάκχαρα Οπότε η Μαλβάζια ειναι ο ιδανικός συνδυασμός. Εναλλακτικά, το Κτήμα Καμάρα Ροζέ που κι αυτό καλύπτει τα παραπάνω κριτήρια, θα ταιριάξει τέλεια 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}