ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο 2018 - Κτήμα Καρανίκα
Κτήμα Καρανίκα

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

  Ελλάδα / Αμύνταιο
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η ραχοκοκαλιά του Ασύρτικου φαίνεται και στο Αμύνταιο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Ασύρτικο από το Κτήμα Καρανίκα είναι η τρανή απόδειξη πως ο Laurens/Λαυρέντης Hartman τα καταφέρνει απίθανα στα λευκά κρασιά. Η πολυδύναμη λευκή ποικιλία προσαρμόστηκε τέλεια στο ψυχρό κλίμα του Αμυνταίου και δίνει ένα εντυπωσιακό λευκό κρασί, με κοφτερή οξύτητα και έντονο mineral χαρακτήρα!

Το Ασύρτικο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει πως μπορεί να δώσει εξίσου ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα κρασιά, σε τελείως διαφορετικά κλίματα από αυτό της Σαντορίνης, που την έχει αναδείξει. Ο Λαυρέντης (έτσι συστήνεται) αποτελεί παράδειγμα αποφασιστικότητας, προσαρμοστικότητας και δημιουργικότητας, αφήνοντας τη ζωή του στην Ολλανδία για να ασχοληθεί με την παραγωγή κρασιού στην παγωμένη γη του Αμύνταιου.

Με ελάχιστες παρεμβάσεις, βιοδυναμικές μεθόδους, ζύμωση με άγριες, γηγενείς ζύμες και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα, το Ασύρτικο από το Κτήμα Καρανίκα, είναι ένα εξαιρετικά εκφραστικό Ασύρτικο που ενσωματώνει όλα τα έντονα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Όπως και όλα τα κρασιά του κτήματος, είναι μικρής παραγωγής και εξαντλείται πάντα νωρίς. Ευτυχώς εξασφαλίσαμε κάποιες φιάλες και η συμβουλή μας είναι να πάρεις περισσότερες από μια, μιας και αυτό το λευκό παλαιώνει μοναδικά!

To Ασύρτικο από το Κτήμα Καρανίκα θα γίνει το αγαπημένο σου Ασύρτικο εκτός Σαντορίνης!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα και έντονη, πολυσύνθετη μύτη. Αρώματα εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ και φλούδα πορτοκαλιού συνδυάζονται με νότες ροδάκινου, χαμομηλιού και βοτάνων, πλαισιώνοντας τον διάχυτο mineral χαρακτήρα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με λιπαρότητα που ισορροπεί άψογα με τη γεμάτη νεύρο, τραγανή οξύτητα. Λεμόνι, κίτρο, άνθη πορτοκαλιάς, άγουρο βερίκοκο και νύξεις μελιού κυριαρχούν ενώ η αίσθηση βρεγμένης πέτρας παραμένει για ώρα στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, φλούδα πορτοκάλι άγουρο ροδάκινο, χαμομήλι, βότανα, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητά ή τηγανητά ψάρια, ένα ριζότο θαλασσινών, με αρνάκι στον φούρνο ή φρέσκα λευκά τυριά.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}