ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο 2019 - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€15,00
€12,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το επόμενο Μεγάλο κρασί του Aϊβαλή, είναι λευκό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μετά το Αγιωργίτικο, στο οποίο διαπρέπουν, αποφάσισαν να ασχοληθούν με το Ασύρτικο και όπως καλά μπορείς να φανταστείς, το Ασύρτικο από την Οινοποιία Αϊβαλή είναι απίθανο. Πληθωρικό, με βαρελάτο χαρακτήρα και λιπαρή αίσθηση, θα σε κατακτήσει από την πρώτη γουλιά!

Ο Σωτήρης Αϊβαλής, υπό το άγρυπνο βλέμμα του πατέρα του Χρήστου, έχει αρχίσει να πειραματίζεται με νέες ποικιλίες και τεχνικές και όπως όλα δείχνουν, το ταλέντο στην οινοποίηση είναι κάτι που κυλάει στις φλέβες της οικογένειας. Μετά τις σπουδές του στη Μέκκα του κρασιού, τη Βουργουνδία, ο Σωτήρης δείχνει πως είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

Αδιαμφησβήτητα, το Ασύρτικο είναι η πιο μεγάλη λευκή ελληνική ποικιλία, οπότε αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να ασχοληθεί μαζί της. Ένας αμπελώνας στην Πέρα Μεριά, φυτεμένος με Ασύρτικο, αποτέλεσε τη βάση για το νέο κρασί του οινοποιείου. Ο Σωτήρης ήθελε να κάνει ένα κρασί πλούσιο και έντονο, που να μπορεί να συνοδεύει δύσκολα και πολύπλοκα πιάτα. Έτσι, επέλεξε να κάνει εκχύλιση του μούστου με τα στέμφυλα για 24 ώρες. Αυτό έδωσε αρώματα αλλά και δομή στο κρασί, το οποίο ζύμωσε και ωρίμασε σε βαρέλι δεύτερης χρήσης, για 8 μήνες. Το αποτέλεσμα πατάει στον γλυκό και καπνιστό χαρακτήρα του βαρελιού, αγκαλιάζοντας το πλούσιο φρούτο και την τραγανή οξύτητα.

Το Ασύρτικο από την Οινοποιία Αϊβαλή είναι λιπαρό και έντονο, φτιαγμένο για μεγάλες γαστρονομικές συγκινήσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Ασύρτικο από την Οινοποιία Αϊβαλή έχει μέτριο λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα λεμονιού, περγαμόντου, ροδάκινου, αχλαδιού, βανίλιας, βουτύρου, μελιού, ακακίας, φουντουκιού και καπνού.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ζουμερό κίτρο, γκρέιπφπρουτ, άγουρο ροδάκινο, λεμόνι, βούτυρο, καπνός, φρυγανιά, βανίλια και καραμέλα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, περγαμόντο, ροδάκινο, αχλάδι, βανίλια, βούτυρο, μέλι, ακακία, φουντούκι, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μακαρόνια με σάλτσα καρμπονάρα ή με κοτόπουλο στο φούρνο.

Αυθεντική Καρμπονάρα

  • ½ kgr μακαρόνια 
  • 4 μεγάλα αυγά φρέσκα 
  • 250 gr Guanciale χοντροκομμένο σε κύβους 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκο​​τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο πεκορίνο 
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • Αλάτι

 

Βάλτε σε μια κατσαρόλα 3 λίτρα καλά αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά δοκιμάζοντας μέχρι να γίνουν al dente.

Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με ελάχιστο λάδι (μισή κουταλιά) σοτάρετε την παντσέτα ή το bacon για περίπου 3 λεπτά, ή μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια κλείστε το μάτι.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αυγά και τα τυριά μέχρι να αναμιχθούν καλά μεταξύ τους.

Όταν τα ζυμαρικά βράσουν και είναι έτοιμα, κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν και στραγγίστε το υπόλοιπο.

Ανάψτε και πάλι το μάτι στο οποίο έχετε το τηγάνι με την παντσέτα ή το bacon σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το μισό νερό από τα μακαρόνια. Ρίξτε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατέψτε κουνώντας το τηγάνι πάνω από τη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει το τσιρτσίρισμα και εξατμιστεί μεγάλο μέρος του νερού.

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το μίγμα των αυγών και ανακατεψτε γρήγορα μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Τα αυγά θα μαγειρευτούν από την υπολειπόμενη θερμότητα. Αν η σάλτσα φαίνεται υπερβολικά πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμη από το νερό των ζυμαρικών.

Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως!

Συνδυασμός με κρασί:

Η πλούσια και πληθωρική καρμπονάρα συνδυάζεται εξαιρετικά με ζωηρά λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc. Η οξύτητα και η αρωματική ένταση θα ανταπεξέλθουν στη λιπαρή αίσθηση και τη γευστική ένταση της σάλτσας. Μη διστάσετε όμως να συνδυάσετε με ένα ροζέ με οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στο πιάτο ταιριάζοντας ίσως καλύτερα με την πανσέτα ή το bacon.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}