ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο 2017 - Akrathos Newlands Winery
Akrathos Newlands Winery

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2017 - AKRATHOS NEWLANDS WINERY

  Ελλάδα / Χαλκιδική
€16,50
€14,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Από τα ωραιότερα Ασύρτικα που δοκιμάσαμε φέτος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Assyrtiko 2017 Akrathos Newlands Winery είναι ένα κοφτερό Ασύρτικο που συνδυάζει τροπικό φρούτο και έντονο mineral χαρακτήρα με μοναδικό τρόπο. Χωρίς ίχνος βαρελιού αλλά με δομή που τσακίζει κόκκαλα θα σε κατακτήσει από την πρώτη γουλιά.

Το Κτήμα Άκραθος ξεκίνησε την πορεία του το 2008 όταν αγοράστηκαν οι πρώτοι αμπελώνες στο Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής. Η περιοχή που επιλέχθηκε προέκυψε μετά από πολλή έρευνα και μεγάλη μελέτη ώστε να ανακαλύψουν τα σημεία με το ιδανικό μικροκλίμα, για τη δημιουργία ποιοτικών κρασιών. Το 2009 άρχισαν να διαμορφώνονται οι αμπελώνες ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αποστράγγιση και να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής. Το αμπελοτόπι Αγριόπετρα, για το Ασύρτικο, βρίσκεται σε υψόμετρο 550 μέτρων και καλλιεργείται βιολογικά. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με τις φίνες οινολάσπες του, για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι εκφραστικό, με νύξεις αλμύρας και λεμονάτη οξύτητα.

To Assyrtiko 2017 Akrathos Newlands Winery είναι ένα από τα ωραιότερα Ασύρτικα που δοκιμάσαμε φέτος!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Assyrtiko 2017 Akrathos Newlands Winery έχει απαλό λεμονί χρώμα και διακριτικά αρώματα λεμονιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, άγουρου ανανά, lime, βρεγμένης πέτρας, ζύμης και λεμονανθών.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και τονισμένη οξύτητα. Ζουμερό ροδάκινο, λεμόνι, πράσινο μήλο, lime, ανανάς, φύλλα kaffir lime, αλμύρα και προζύμι γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Χαλκιδική
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, ανανά, lime, βρεγμένη πέτρα, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2017 - AKRATHOS NEWLANDS WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με linguine με κυδώνια, λαυράκι ceviche, κοτόπουλο λεμονάτο

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}