ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο Ammonite 2020 - Γαία Οινοποιητική
Γαία Οινοποιητική

ΑΣΥΡΤΙΚΟ AMMONITE 2020 - ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€61,40
€53,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το νούμερο 1 του 50 Great Greek Wines!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Ammonite της Γαίας είναι το νέο Ασύρτικο που τάραξε για τα καλά τα νερά αφού εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 50 Great Greek Wines και βγήκε το καλύτερο κρασί της δοκιμής, το νούμερο 1 δηλαδή. Μετά από τη δοκιμή του καταλήξαμε πως σίγουρα του αξίζει αυτή η διάκριση αν και ακόμα έχει πολλά να δώσει μιας και είναι βρέφος ακόμα.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έσπασαν τα τηλέφωνα και όλοι έψαχναν το Ammonite της Γαίας γιατί ίσως κανείς δεν είχε ακούσει για αυτό μέχρι την πρωτιά του. Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος με τους διάφορους Θαλασσίτες του μας έχει αποδείξει πως ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά το Ασύρτικο και το δυναμικό του Σαντορινιού αμπελώνα. Σίγουρα είχαμε υψηλές προσδοκίες από το Ammonite, ιδίως όταν μάθαμε πως πρόκειται για ένα single vineyard Ασύρτικο, από έναν υπεραιωνόβιο αμπελώνα, που ωριμάζει για 15 μήνες με τις οινολάσπες του ενώ μικρό μέρος του περνάει και από καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει τόσο με τη δομή όσο και με τη συμπύκνωσή του.

Η συμβουλή μας είναι: ένα μπουκάλι για τώρα και ένα για την επόμενη δεκαετία.

* Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το έμβλημα του οινοποιείου, τον αμμωνίτη, ένα απολίθωμα θαλάσσιου οργανισμού. Το ανάγλυφο εικαστικό στην ετικέτα, η μαθηματική ακολουθία Fibonacci, αποτυπώνει την απόλυτη μαθηματική αρμονία που μπορεί να ζει αέναα στο χρόνο και παρομοιάζεται με την αρτιότητα και την αρμονία του κρασιού.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Ammonite της Γαίας έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πληθωρικά αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, γκρέιπφρουτ, κίτρου, μελιού, καπνού, τσακμακόπετρας, βανίλιας, φρυγανιάς και προζυμένιου ψωμιού.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, κοφτερή οξύτητα και κρεμώδη υφή. Ώριμα εσπεριδοειδή συναντώνται με νότες ροδάκινου, ξηρών καρπών, ζύμης και καπνού σε ένα mineral φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, κίτρο, μέλι, καπνό, τσακμακόπετρα, βανίλια, φρυγανιά, προζυμένιο ψωμί
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ AMMONITE 2020 - ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με στρείδια γκρατινέ, συναγρίδα γιουβέτσι με χόρτα, κατσικάκι στις κληματόβεργες

Γεμιστό αρνί ψημένο σε αμπελόφυλλα

Για το ρολό αρνί

4000 γρ. αρνίσιο μπούτι, ξεκοκαλισμένο
1 συσκευασία αμπελόφυλλα σε άλμη 
3 ψητές πιπεριές 
300 γρ. κεφαλογραβιέρα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για τη μαρινάδα

5 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας άνηθο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
80ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστούμε

Λαδόκολλες για το ψήσιμο

Αρχικά, πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί από όλες τις πλευρές και αλείφουμε το εσωτερικό του με τη μαρινάδα.

Ανοίγουμε 2-3 λαδόκολλες, που να χωράνε μέσα το αρνί, απλώνουμε τα αμπελόφυλλα και ακουμπάμε το αρνί πάνω. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το τυρί, τις τοποθετούμε στη μέση, κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα με τα αμπελόφυλλα. Κλείνουμε καλά, τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 4 ώρες.

Σερβίρουμε το ρολό ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Extra tips

-Μπορούμε να γεμίσουμε το αρνί με όποια άλλη γέμιση μας αρέσει όπως ρύζι ή κουκουνάρι
-Αν δεν μας αρέσει ο άνηθος μπορούμε να τον παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}