Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ασύρτικο Barrel Fermented 2018 - Οινοποιείο Πατιστής
Οινοποιείο Πατιστής

ΑΣΥΡΤΙΚΟ BARREL FERMENTED 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΤΙΣΤΗΣ

  Ελλάδα / Πήλιο
€12,70
10.80
€10,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ήρθε για να μείνει και να αγαπηθεί όσο λίγα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κάνουν στο Πήλιο Ασύρτικο; Όχι μόνο κάνουν αλλά το κάνουν και πολύ καλά! Το Ασύρτικο του Οινοποιείου Πατιστής ήρθε για να μείνει και να αγαπηθεί όσο λίγα!

Το Οινοποιείο Πατιστής βρίσκεται στην Αργαλαστή Πηλίου και τα αμπέλια βρίσκονται ανάμεσα σε καρυδιές και μηλιές, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με θέα τη θάλασσα. Φυσικά, η καλλιέργεια είναι αυστηρά βιολογική καθώς αγαπούν πολύ τον τόπο τους και θέλουν να προστατεύσουν την μαγική ομορφιά του.

Το Ασύρτικο προέρχεται από δυο διαφορετικά αμπελοτόπια, από το χαμηλότερο, αμμώδες κομμάτι του αμπελώνα Καμάρα και από το πετρώδες με μπλε σχιστόλιθο ανώτερο κομμάτι του αμπελώνα Μαντζαράκι. Μέρος του κρασιού ζυμώνει σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το υπόλοιπο σε γαλλικό δρύινο βαρέλι. Μετά τη ζύμωση το κρασί ωριμάζει με τις οινολάσπες του για αρκετούς μήνες για να φτάσει στο ποτήρι σου πιο εντυπωσιακό, ισορροπημένο και πολύπλοκο από ποτέ.

Φυσικά μιλάμε για περιορισμένες φιάλες οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ (+)

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Οι χρυσαφένιες ανταύγειες στο ποτήρι υπονοούν την ωρίμαση σε βαρέλι. Τα αρώματα του όμως είναι ντελικάτα και ισορροπημένα. Το βαρέλι δεν καλύπτει τα πάντα αλλά αντιθέτως υπογραμμίζει το ζουμερό φρούτο (λεμόνι, περγαμόντο, ροδάκινο, κίτρο) με νότες μελιού, βανίλιας, καπνού, δρυός και φουντουκιού. Έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα και νόστιμη, λεμονάτη οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πήλιο
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα λεμόνι, περγαμόντο, ροδάκινο, κίτρο, μέλι, βανίλια, καπνός, δρυς, φουντούκι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ BARREL FERMENTED 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΤΙΣΤΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με θαλασσινά στα κάρβουνα, ψάρια, πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες ή πλούσια τυριά.

Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Ταχίνι


  • 250 γρ. τριβερλάκι
  • 10-12 καθαρισμένες μεγάλες γαρίδες
  • 1 μέτρια ρίζα φινόκιο
  • 7-8 ντοματίνια
  • 1/2 μπρόκολο
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πέστο

  • 30 γρ. φύλλα κόλιανδρου
    20 γρ. Ταχίνι
    2 σκελίδες σκόρδο
    70 ml. ελαιόλαδο

 

Πλένουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, το φινόκιο και το αγγουράκι σε πολύ λεπτές φέτες, το μπρόκολο σε φουντίτσες και τα ντοματίνια στη μέση.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Για το πέστο, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα του κόλιανδρου. Τα πολτοποιούμε μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το Ταχίνι, αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε το πέστο στην άκρη.

Ψήνουμε τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο για 2 λεπτά, καρυκεύουμε με πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό από το λάιμ. Ταυτόχρονα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου για 1-2 λεπτά.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το πέστο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Αν θέλουμε δροσίζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε. Είναι όμως το ίδιο νόστιμη και ζεστή!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Μία έντονα αρωματική σαλάτα με ζυμαρικά, πολύχρωμα λαχανικά και γαρίδες στη σχάρα ταιριάζει απόλυτα με λευκά κρασιά ήπιας έντασης με ορυκτώδη χαρακτήρα ή με ροζέ με απαλή μύτη και πιπεράτη επίγευση.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}