Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ασύρτικο Maison Viticole 2018 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

ΑΣΥΡΤΙΚΟ MAISON VITICOLE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα Orange Ασύρτικο που τσακίζει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Ασύρτικο Maison Viticole είναι ένα επικό orange, natural κρασί από τον maître του είδους, τον Ιάσων Λίγα και μάλιστα, το 2018 θεωρείται από πολλούς η καλύτερη του χρονιά!

Πίσω από το κρασί αυτό βρίσκεται ο αεικίνητος και ευρηματικός Ιάσων Λίγας. Ο Ιάσων πειραματίζεται συνεχώς με νέες τεχνικές με βάση την ήπια φυσική οινοποίηση. Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στα εξής: περμακουλτούρα*, μηδενικές παρεμβάσεις στο κρασί, όχι θειώδη, όχι ζύμες εμπορίου. Το Ασύρτικο Maison Viticole 2018 είναι ένα Ασύρτικο που ζυμώνει μαζί με τα στέμφυλα, με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το 50% ωριμάζει σε χρησιμοποιημένα, δρύινα βαρέλια της Σαμπάνιας Selosse για 12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό και έντονο, η επιτομή του orange wine. Ένα τέτοιο διαμάντι δε θα μπορούσε παρά να εμφιαλώνεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό φιαλών οι οποίες κατά κύριο λόγο βρίσκονται στις λίστες των καλύτερων εστιατορίων του κόσμου. 

Για να μη σε φάνε οι δρόμοι κάνε δικές σου μερικές, από τις ελάχιστες φιάλες που μένουν στην Ελλάδα.

 

*Η περμακουλτούρα πήρε το όνομα της από το permanent agriculture και αφορά σε ένα τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ένα κύκλο αειφορίας. Με απλά λόγια η καλλιέργεια του αμπελιού δεν ανταγωνίζεται τη φύση αλλά συνεργάζεται μαζί της με σκοπό την βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του περιβάλλοντος.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο πορτοκαλί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, κουμκουάτ, κίτρου, μαρμελάδας ροδάκινου, μελιού και φρυγανισμένου προζυμένιου ψωμιού.

Μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και ελαφριά τανική υπόσταση. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό (Orange)
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού, κουμκουάτ, κίτρο, μαρμελάδα ροδάκινο, μέλι, φρυγανισμένο ψωμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5-8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ MAISON VITICOLE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου με λιπαρές σάλτσες.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}