ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
5 + 1 Ασύρτικο Sur Lie 2019 - Κτήμα Εύχαρις
Κτήμα Εύχαρις

5 + 1 ΑΣΥΡΤΙΚΟ SUR LIE 2019 - ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Ασύρτικο εκτός Σαντορίνης που θα αγαπήσετε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ασύρτικο Sur Lie Κτήμα Εύχαρις είναι ένα Ασύρτικο που μπορεί να μην είναι από τη Σαντορίνη αλλά δεν του λείπει απολύτως τίποτα. Έχει ωραία συμπύκνωση, μπόλικο φρούτο, κοφτερή οξύτητα και έντονο mineral χαρακτήρα.

Το 1988 η Εύα και ο Χάρης αποφάσισαν να φτιάξουν το οινοποιείο τους στα Γεράνεια Όρη, λίγο έξω από τα Μέγαρα. Αν το ψάξεις παραπάνω θα ανακαλύψεις ότι στην περιοχή καλλιεργούσαν αμπέλια από το 1000 π. Χ. και πως ο Μεγαρέας, από τον οποίο πήρε η περιοχή το όνομα της, ήταν γιος της Οινόης, που το όνομά της τη συνδέει άρρηκτα με το κρασί. Οι λόγοι που επέλεξαν την περιοχή είναι η ιστορία αλλά και το μικροκλίμα της καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες (Κορινθιακός, Σαρωνικός), με τα επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας να είναι ιδανικά! Είναι τόσο παθιασμένοι με τη δουλειά τους που θεωρούν τα αμπέλια παιδιά τους και τα φροντίζουν με τόσο μεγάλη αγάπη και μεράκι που η βιολογική καλλιέργεια ήταν σχεδόν μονόδρομος.

Για το Ασύρτικο Sur Lie Κτήμα Εύχαρις τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες και μαζεύονται με το χέρι την κατάλληλη στιγμή. Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μετά το τέλος της ζύμωσης ωριμάζει με τις φίνες οινολάσπες του για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα έχει νεύρο, φρεσκάδα, κοφτερή οξύτητα και λιπαρή υφή.

Το Ασύρτικο Sur Lie Κτήμα Εύχαρις είναι απολαυστικό τώρα αλλά αν έχεις υπομονή μπορεί να εξελιχθεί υπέροχα μέσα στην επόμενη πενταετία.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και διακριτικά αρώματα λεμονιού, φλούδας lime, κίτρου, γκρέιπφρουτ, άγουρου ροδάκινου, ζύμης και βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, λιπαρή υφή και τονισμένη οξύτητα. Ζουμερό λεμόνι, γκρέιπφρουτ, σαγκουίνι, ροδάκινο, κορόμηλο και ανανάς μπλέκονται με νότες αλμύρας, ζύμης και αγιοκλήματος.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Γεράνεια Όρη, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα λεμόνι, φλούδα lime, κίτρο, γκρέιπφρουτ, άγουρο ροδάκινο, ζύμη, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 ΑΣΥΡΤΙΚΟ SUR LIE 2019 - ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με κατσικάκι φρικασέ, μαρινάτο μπαρμπούνι, μύδια αχνιστά με λεμόνι και φινόκιο

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}