Το Ασύρτικο Sur Lie Κτήμα Εύχαρις είναι ένα Ασύρτικο που μπορεί να μην είναι από τη Σαντορίνη αλλά δεν του λείπει απολύτως τίποτα. Έχει ωραία συμπύκνωση, μπόλικο φρούτο, κοφτερή οξύτητα και έντονο mineral χαρακτήρα.
Το 1988 η Εύα και ο Χάρης αποφάσισαν να φτιάξουν το οινοποιείο τους στα Γεράνεια Όρη, λίγο έξω από τα Μέγαρα. Αν το ψάξεις παραπάνω θα ανακαλύψεις ότι στην περιοχή καλλιεργούσαν αμπέλια από το 1000 π. Χ. και πως ο Μεγαρέας, από τον οποίο πήρε η περιοχή το όνομα της, ήταν γιος της Οινόης, που το όνομά της τη συνδέει άρρηκτα με το κρασί. Οι λόγοι που επέλεξαν την περιοχή είναι η ιστορία αλλά και το μικροκλίμα της καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες (Κορινθιακός, Σαρωνικός), με τα επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας να είναι ιδανικά! Είναι τόσο παθιασμένοι με τη δουλειά τους που θεωρούν τα αμπέλια παιδιά τους και τα φροντίζουν με τόσο μεγάλη αγάπη και μεράκι που η βιολογική καλλιέργεια ήταν σχεδόν μονόδρομος.
Για το Ασύρτικο Sur Lie Κτήμα Εύχαρις τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες και μαζεύονται με το χέρι την κατάλληλη στιγμή. Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μετά το τέλος της ζύμωσης ωριμάζει με τις φίνες οινολάσπες του για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα έχει νεύρο, φρεσκάδα, κοφτερή οξύτητα και λιπαρή υφή.
Το Ασύρτικο Sur Lie Κτήμα Εύχαρις είναι απολαυστικό τώρα αλλά αν έχεις υπομονή μπορεί να εξελιχθεί υπέροχα μέσα στην επόμενη πενταετία.