ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο Wild Ferment Magnum 2022 1,5L σε ξύλινη κασετίνα - Γαία Οινοποιητική
Γαία Οινοποιητική

ΑΣΥΡΤΙΚΟ WILD FERMENT MAGNUM 2022 1,5L ΣΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ - ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€80,00
€69,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια μεγάλη Σαντορίνη σε Magnum φιάλη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Ασύρτικο Wild Ferment της Γαίας, είναι ένα από τα πρώτα κρασιά που δημιουργήθηκαν με τη χρήση γηγενών ζυμών και όχι του εμπορίου, πριν καν γίνει της μόδας. Ο λόγος; Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος πίστεψε στη δυναμική του Ασύρτικου και θέλησε να το αφήσει ελεύθερο να εκφράσει τον πολυπρόσωπο χαρακτήρα του, αφήνοντας άφωνους όσους το δοκιμάζουν.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος μετά το οινοποιείο στο ημιορεινό Κούτσι της Νεμέας έφτιαξε και ένα δεύτερο οινοποιείο στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης. Ο Παρασκευόπουλος αποτελεί πολύ σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού μιας και είναι εδώ και χρόνια καθηγητής στο ΤΕΙ Οινολογίας και έτσι έχει διαμορφώσει πολλούς επίδοξους οινολόγους μέσα στα χρόνια. Επίσης, η μεγάλη του εμπειρία στην οινοποίηση είναι και αυτό που τον οδήγησε σε πειραματισμούς με γηγενείς ζύμες. Το Ασύρτικο προέρχεται από αμπελώνες ηλικίας 70-80 ετών και μετά την εκχύλιση μοιράζεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 225 λίτρων και γαλλικά βαρέλια ακακίας. Το κρασί ξεκινάει να ζυμώνει σιγά σιγά με τις δικές του ζύμες και όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση, επιλέγονται τα βαρέλια και οι δεξαμενές με το καλύτερο αποτέλεσμα για να μπλενταριστούν.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και δοκιμάζοντας το Ασύρτικο Wild Ferment της Γαίας, αυτή την απόλυτη έκφραση της Σαντορίνης, το καταλαβαίνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες και συγκρατημένα αρώματα μελιού, λεμονιού, βανίλιας, φρυγανισμένου ψωμιού, ροδάκινου, βρεγμένης πέτρας και πορτοκαλιού.

Στο στόμα, έχει εντυπωσιακή συμπύκνωση και δομή. Πλούσιο σώμα, κοφτερή οξύτητα και μακριά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα μέλι, λεμόνι, βανίλια, φρυγανισμένο ψωμί, ροδάκινο, βρεγμένη πέτρα, πορτοκάλι
Μέγεθος Φιάλης 1500 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ WILD FERMENT MAGNUM 2022 1,5L ΣΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ - ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρια στη σχάρα ή πιάτα θαλασσινών.

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}