ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sauvignon Blanc 2021 - Astrolabe Wines
Astrolabe Wines

SAUVIGNON BLANC 2021 - ASTROLABE WINES

  Νέα Ζηλανδία / Marlborough
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Θα το ερωτευτείς από την πρώτη γουλιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Λατρεύεις τα εκρηκτικά αρωματικά Sauvignon της Νέας Ζηλανδίας και το ψάχνεις αυτό το ένα που θα ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα και γίνει το επόμενο αγαπημένο σου; Κανένα πρόβλημα, σου παρουσιάζουμε το Astrolabe Sauvignon Blanc! Ναι είναι αρωματικό, φρουτώδες, φυτικό αλλά και πολύ mineral, με εντυπωσιακή συμπύκνωση και κοφτερή οξύτητα. Το ερωτευτήκαμε από την πρώτη γουλιά.

Το Astrolabe σκοράρει κάθε χρόνο σταθερά υψηλές βαθμολογίες και το ίδιο αναμένεται και να συμβεί και με τη χρονιά του 2021 που μόλις κυκλοφόρησε. Ο δημιουργός του, ο Simon Waghorn, έχοντας πολλά χρόνια εμπειρίας ήξερε ακριβώς τι ήθελε να πετύχει και πως να το κάνει με αυτό το Sauvignon. Αρχικά, τα σταφύλια προέρχονται από 3 υπο-περιοχές του Marlborough (Wairau Valley, Awatere Valley και Kēkerengū Coast) που ο συνδυασμός τους δίνει πυκνό πράσινο και τροπικό φρούτο, διακριτικό φυτικό και λουλουδάτο χαρακτήρα, mineral διάσταση και όλα αυτά με λιπαρή αίσθηση και τονισμένη οξύτητα που χαρίζει νεύρο και φρεσκάδα. Το στυλ που έχει δημιουργήσει είναι χαρακτηριστικό και λατρεύεται μετά μανίας από κοινό και κριτικούς.

Δοκίμασε το Astrolabe Sauvignon Blanc τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Astrolabe Sauvignon Blanc έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα και εκρηκτικά αρώματα πράσινης πιπεριάς, gooseberry, lime, ανανά, λεμονιού, passion fruit, λευκών λουλουδιών και ροδάκινου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, υψηλή οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Ζουμερό λεμόνι, ξύσμα lime, ανανάς, πιπεριά, σπαράγγι, λουίζα και lemongrass συναντώνται σε ένα mineral φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Marlborough, Νέα Ζηλανδία
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα πράσινης πιπεριά, gooseberry, lime, ανανά, λεμόνι, passion fruit, λευκά λουλούδια, ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC 2021 - ASTROLABE WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με ριζότο με σπαράγγια και lime, ντολμαδάκια με γαρίδες, λαβράκι ceviche 

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}