ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αθήρι Oaked 2015 - Κτήμα Μπουγιούρη
Κτήμα Μπουγιούρη

ΑΘΗΡΙ OAKED 2015 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

  Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ξεχασμένες απίθανες φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι οι παραγωγοί που έχουν με τα κρασιά τους αλλάξει τα κριτήρια στη σχέση ποιότητας και τιμής. Όταν λοιπόν σε ενημερώνουν ότι ανακάλυψαν 200 ξεχασμένες (κυριολεκτικά) φιάλες από το Αθήρι Oaked 2015, ένα πειραματικό κρασί που έκαναν πριν μερικά χρόνια και ότι τώρα είναι απίθανο, καλά θα κάνεις να τους πάρεις πολύ στα σοβαρά. Γιατί υπάρχει μεγάλος φόβος να χάσεις και γιατί αν υπάρχουν κάποιοι που δε λένε μεγάλες κουβέντες, αυτοί είναι οι αδερφοί Μπουγιούρη.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Σε ένα μόνο αμπελοτόπι στις πλαγιές Κιθαιρώνα σε υψόμετρο 350 μ., αποφάσισαν πριν αρκετά χρόνια να φυτέψουν Αθήρι. Το χρησιμοποιούσαν σε blend με Ασύρτικο, με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά. Το 2015 τους μπήκε η ιδέα να δοκιμάσουν ένα μονοποικιλιακό Αθήρι. Και αφού το έκαναν που το έκαναν, γιατί να μη δοκιμάσουν να περάσουν μια ελάχιστη ποσότητα από βαρέλι, έτσι, για να δουν τι θα γίνει. Συγκεκριμένα, από ένα γαλλικό δρύινο βαρέλι, τρίτης χρήσης, με μέτριο κάψιμο. Εκεί έμεινε για περίπου 6 μήνες. Εμφιαλώθηκε και μετά το άφησαν να ξεκουραστεί στη φιάλη. Το δοκιμάσαμε τότε και όλα έδειχναν ότι ήθελε τον χρόνο του. Του τον έδωσαν. Και μετά το ξέχασαν.

Πριν μερικές μέρες, 1,5 χρόνο μετά, χτύπησε το τηλέφωνο. Και μια από τις ξεχασμένες φιάλες βρέθηκε στα χέρια μας. Το Αθήρι Oaked 2015 του Κτήματος Μπουγιούρη είναι ένα λευκό κρασί που μας έκανε να παραμιλάμε. Δεμένο, με απίστευτη πολυπλοκότητα και ισορροπία, έχει μεταμορφωθεί στο επόμενο κρασί που θα σε σαγηνεύσει! Το πείραμα πέτυχε…

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ χρυσαφί στο ποτήρι, προϊδεάζει για τη χρήση βαρελιού.

Μύτη πληθωρική, υψηλής αρωματικής έντασης που προδιαθέτει ευχάριστα για αυτό που θα ακολουθήσει. Ώριμο ροδάκινο, αποξηραμένη μπανάνα, μαρμελάδα πορτοκάλι, νεράντζι και κομπόστα βερίκοκο μπλέκονται όμορφα με τις βαρελάτες νύξεις βανίλιας, βούτυρου και φρυγανισμένου ψωμιού. Το αρωματικό μπουκέτο συμπληρώνεται από γλυκά  αρώματα κερήθρας, μελιού και καβουρδισμένων ξηρών καρπών.

Μέτριου όγκου στόμα με δροσιστική οξύτητα και αρωματική ένταση που ξαφνιάζει. Αρώματα γλυκού λεμονιού, βερίκοκου, νεραντζιού και γκρέιπφρουτ κάνουν αρχικά την εμφάνισή τους και ακολουθούνται από αυτά της βανίλιας, του φυστικοβούτυρου, του φουντουκιού, του μελιού και του φρυγανισμένου ψωμιού. Η απολαυστικά έντονη επίγευση αφήνει αίσθηση εσπεριδοειδών στο στόμα που διαρκεί

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Αθήρι
Αρώματα ροδάκινο, αποξηραμένη μπανάνα, μαρμελάδα πορτοκάλι, νεράντζι, κομπόστα βερίκοκο, βανίλια, βούτυρο, φρυγανισμένο ψωμί, κερήθρα, μέλι, ξηροί καρποί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΘΗΡΙ OAKED 2015 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, καρμπονάρα, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με μέλι ή καλαμάρι στα κάρβουνα.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}