ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bandol Blanc 2023 - Domaine Tempier
€46,40
€40,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

To πιο iconic λευκό κρασί της Προβηγκίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι κι όμως η Προβηγκία κάνει και λευκά κρασιά που μπορεί ακόμα να επισκιάζουν τη φήμη των ροζέ. Σκάνδαλο ή πραγματικότητα; Μάλλον το δεύτερο αν μιλάμε για το σπουδαίο Bandol Blanc 2023 Domaine Tempier, το λευκό κρασί της Προβηγκίας που έχει γράψει τη δική του ιστορία και συγκινεί συχνά κοινό και κριτικούς. Εδώ, η χρονιά του 2023 έχει πάρει 93pts από Parker, για να καταλάβεις τι εννοούμε!

Το Domaine Tempier είναι ένα από τα πιο ιστορικά και εμβληματικά οινοποιεία της Προβηγκίας, με ρίζες που φτάνουν μέχρι τον 19ο αιώνα. Η ιστορία του ξεκινά το 1834, όταν η οικογένεια Tempier έχτισε την παραδοσιακή αγροικία της μέσα στο κτήμα της, στην περιοχή Bandol. Το 1880, μετά την καταστροφική επιδημία φυλλοξήρας που σάρωσε σχεδόν τα πάντα, η Léonie Tempier (προγιαγιά της Lucie “Lulu” Peyraud) ξεκίνησε την αναγέννηση του κτήματος, επαναφυτεύοντας αμπέλια και χτίζοντας νέο κελάρι με ξύλινες και τσιμεντένιες δεξαμενές. Δυστυχώς η ζωή είχε άλλα σχέδια και λόγω οικονομικών δυσκολιών το 1929 αρκετά από τα αμπέλια έγινα ροδακινιές, όχι όμως για πολύ.

Το 1936, η Lucie “Lulu” Tempier παντρεύτηκε τον Lucien Peyraud, έναν παθιασμένο νέο που ονειρευόταν να γίνει οινοποιός. Το Domaine Tempier τους δόθηκε ως γαμήλιο δώρο (αυτά είναι δώρα). Μαζί, ανέλαβαν το οινοποιείο το 1940 και αφιέρωσαν τη ζωή τους τόσο σε αυτό όσο και στην αναβίωση του Mourvèdre, της ποικιλίας-ραχοκοκαλιάς των κρασιών Bandol (ροζέ και κόκκινα). Ο Lucien έγινε “πνευματικός πατέρας” του Bandol και εργάστηκε ακούραστα για να αναγνωριστεί η ποιότητα των κρασιών της περιοχής και να σταθεί δίπλα στα μεγάλα ονόματα της Γαλλίας, όπως το Bordeaux και η Βουργουνδία. Το πρώτο κρασί του οινοποιείου εμφιαλώθηκε το 1943 και ήταν φυσικά, ροζέ!

Το Bandol όμως δεν κάνει μόνο ροζέ. Το Bandol Blanc 2023 Domaine Tempier αποτελεί μια εξαιρετική και σπάνια λευκή ετικέτα που εκφράζει την κομψότητα και τη φρεσκάδα της Προβηγκίας, με έναν τρόπο τελείως διαφορετικό. Το χαρμάνι αποτελείται από Clairette (60%), Ugni Blanc (30%) και Rolle (Vermentino), Bourboulenc, Marsanne (10%), που προέρχονται από αμπέλια ηλικίας 25–30 ετών που καλλιεργούνται βιοδυναμικά. Το κρασί ζυμώνει σε δεξαμενές και μεγάλα δρύινα βαρέλια (tuns) και ωριμάζει για 10 μήνες πριν την εμφιάλωση. Το αποτέλεσμα είναι κρεμώδες, πλούσιο και παράλληλα φίνο.

Δοκίμασε το πλάι σε περίπλοκα πιάτα θαλασσινών και ζήσε την απόλυτη Cote d'Azur εμπειρία!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

To Bandol Blanc 2023 Domaine Tempier έχει μέτριο λεμονί χρώμα και κομψά αρώματα περγαμόντου, γκρέιπφρουτ, σταφυλιού, ροδάκινου, μάραθου, χαμομηλιού και αγιοκλήματος. Διακριτικές νότες ζύμης και βρεγμένης πέτρας συμπληρώνουν το ιδιαίτερο μπουκέτο. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και

βουτυράτη υφή. Τα κίτρινα φρούτα μπλέκουν με πικάντικες και mineral νότες σε ένα πολύπλοκο αλλά και εκλεπτυσμένο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Προβηγκία, Γαλλία
Ποικιλία Clairette, Ugni Blanc, Rolle, Bourboulenc, Marsanne
Αρώματα περγαμόντο, γκρέιπφρουτ, σταφύλι, ροδάκινο, μάραθος, χαμομήλι, αγιόκλημα, ζύμη, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BANDOL BLANC 2023 - DOMAINE TEMPIER

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με χτένια ψητά, καλαμάρι με πέστο, μακαρονάδα του ψαρά με μάραθο και λεμόνι.

Σαλάτα με ζυμαρικά, σολομό, μπρόκολο και sauce ταρταρ

Για την sauce Ταρτάρ
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κρόκο αυγού, βρασμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κάππαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό


Για την Σαλάτα
100 gr. σολομό
200 gr. ζυμαρικά φιογκάκια
5-6 φουντίτσες μπρόκολο
¾ φλυτζανιού αρακά
¾ φλυτζανιού καλαμπόκι
1 καρότο
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Για τη Σαλάτα:

Βράζουμε τα ζυμαρικά, al dente. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Βράζουμε το μπρόκολο, τον αρακά και το καλαμπόκι για 8-10 λεπτά, σε αλατισμένο νερό. 

Τρίβουμε το καρότο, ψιλοκόβουμε τον μαιντανό κα κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σολομό.

Σε μία σαλατιέρα ανακατεύουμε τον αρακά, το καλαμπόκι, το καρότο, τον σολομό και τα ζυμαρικά.

Για τη Sauce Ταρταρ:

Πολτοποιούμε στο multi το κρεμμυδάκι,το αγγουράκι και την κάπαρη, αφού τα στραγγίσουμε από τα υγρά τους. Λιώνουμε τον κρόκο με ένα πηρούνι και αναμειγνύουμε με την μαγιονέζα, τον ψιλοκομμένο μαιντανό και το μείγμα αγγουριού και κάπαρης.
Προσθέτουμε την sauce στη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το μπρόκολο.
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και μετά σεβρίρουμε!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}