ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Basa 2020 - Telmo Rodriguez
Telmo Rodriguez

BASA 2020 - TELMO RODRIGUEZ

  Ισπανία / Rueda
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Θα εκπλαγείς με την ανερχόμενη λευκή ποικιλία της Ισπανίας και την τιμή της!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Basa Telmo Rodriguez είναι ένα ζουμερό και φρουτώδες λευκό κρασί από την τρομερά ανερχόμενη περιοχή Rueda. Όσοι ξέρουν, ισχυρίζονται πως τα λευκά κρασιά της Rueda, είναι τα λευκά κρασιά της Ισπανίας που θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον!

Η Rueda βρίσκεται βόρεια, ανάμεσα στη Μαδρίτη και την Ribera del Duero και η βασική ποικιλία της είναι το Verdejo. Το Verdejo είναι μια πολύ παλιά λευκή ποικιλία, που λέγεται, πως ήρθε στην περιοχή πριν από 1000 χρόνια! Παράλληλα, έχει μεταλλαχθεί - εξελιχθεί με τα χρόνια, για να καταφέρει να εγκλιματιστεί τέλεια στο κλίμα της Rueda, το οποίο είναι ακραίο - από ξηρό και καυτό μέχρι πολύ κρύο. Το αμμώδες έδαφος σε συνδυασμό με το κλίμα, βοήθησαν ώστε η περιοχή να γλιτώσει την φυλλοξήρα κι έτσι έχει κάποια πάρα πολύ παλιά αμπέλια Verdejo.

Ο Telmo Rodriguez από την άλλη, αποκαλείται από πολλούς «το τρομερό παιδί» και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι δε σταματάει να πειραματίζεται και να ψάχνει τα καλύτερα αμπέλια σε όλη την Ισπανία για τους πειραματισμούς του. Από αυτό το «κυνήγι» δε θα μπορούσε να λείπει η Rueda και το Verdejo.

Μετά από αρκετούς πειραματισμούς κατέληξε στο χαρμάνι Verdejo (90%) - Viura (10%) καθώς πιστεύει πολύ στη δυναμική του Verdejo και δε θέλει να το επισκιάσει με αρωματικές ποικιλίες, όπως το Sauvignon Blanc (που χρησιμοποιείται συνήθως). Το κρασί ζυμώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει εκεί με τις φίνες οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα είναι φρουτώδες, με κοφτερή οξύτητα και ωραία δομή.

To Basa Telmo Rodriguez θα σε κάνει να αγαπήσεις το Verdejo!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Basa Telmo Rodriguez έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη διακριτική με αρώματα φρέσκων πράσινων φρούτων όπως lime, αχλάδι και πράσινο μήλο συνοδευόμενα από νότες λουλουδιών όπως αγιόκλημα, χαμομήλι και λεμονανθό.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με δροσιστική οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Μήλο, αχλάδι, λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, κίτρο, ζύμη και άγουρο νεκταρίνι γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Rueda, Ισπανία
Ποικιλία Verdejo, Viura
Αρώματα Lime, αγιόκλημα, χαμομήλι, λεμονανθός, αχλάδι, λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, κίτρο, ζύμη, άγουρο νεκταρίνι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

BASA 2020 - TELMO RODRIGUEZ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ceviche λαβράκι, κοτόπουλο λεμονάτο, λιγκουίνι με κυδώνια και μαϊντανό ή gazpacho πράσινης ντομάτας.

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}