ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Belle au Naturel Vouvray 2014 - Domaine Du Petit Tresor
Domaine Du Petit Tresor - Gilles Gaudron

BELLE AU NATUREL VOUVRAY 2014 - DOMAINE DU PETIT TRESOR

  Γαλλία / Vouvray
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δες πως εξελίσσεται ένα μεγάλο λευκό κρασί στο χρόνο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Vouvray Sec Belle au Naturel του Domaine du Petit Tresor της οικογένειας Gaudron, είναι ένα κρασί που αποδεικνύει περίτρανα πως τα λευκά όχι μόνο μπορούν να παλαιώσουν, αλλά μπορούν και να εξελιχθούν μαγικά στο χρόνο. Πιθανόν να γνωρίζεις πως το Chenin Blanc, που κρύβεται πίσω από το Vouvray, είναι μια λευκή ποικιλία με εντυπωσιακές δυνατότητες! Αυτό που δε μπορείς να φανταστείς είναι, πως μεταμορφώνεται αν παλαιώσει σε βαρέλια που προηγουμένως είχαν γλυκό κρασί Sauternes!

Το καταπληκτικό με το Vouvray Sec Belle au Naturel είναι πως κρύβει πολλές μικρές λεπτομέρειες που το κάνουν πραγματικά μοναδικό. Αρχικά, η οικογένεια Gaudron παράγει κρασί στην περιοχή του Vouvray από το 1890 οπότε, όπως μπορείς να καταλάβεις, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. O Gilles Gaudron έχει στηριχτεί μεν στην παράδοση, εξελίσσοντάς τη με συνεχείς πειραματισμούς. Το αποτέλεσμα; Tα κρασιά του βραβεύονται συνεχώς σε εκθέσεις και σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς.

To Vouvray Sec Belle au Naturel 2014 προέρχεται από ένα αμπέλι 12 στρεμμάτων, βιοδυναμικής καλλιέργειας, με αμπέλια Chenin Blanc, ηλικίας 40 ετων. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι την κατάλληλη στιγμή και έπειτα το κρασί ζυμώνει και παλαιώνει για 14 μήνες σε βαρέλια από Sauternes. Και όχι οποιουδήποτε Sauternes. Μιλάμε για βαρέλια του Chateau D’Yquem, του πιο διάσημου Chateau στο Sauternes, για το οποίο έχει δημιουργηθεί ειδική κατηγορία στην κατηγοριοποίηση του Bordeaux (Superior First Growth!).

Μπορούμε να μιλάμε για ώρα περιγράφοντας το θεϊκό αποτέλεσμα, αλλά πραγματικά μόνο αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις! To Vouvray Sec Belle au Naturel 2014 έχει όλα όσα χρειάζεται για να σε εντυπώσιασει!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει βαθύ χρυσαφί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα μελιού, φρυγανιάς, καραμελωμένου φουντουκιού, καπνού, πορτοκαλιού, αποξηραμένου βερίκοκου, βανίλιας, μοσχοκάρυδου και λεμονιού. Στο στόμα εξελίσσεται σε κάθε γουλιά. Τα αρώματα των ξηρών καρπών εναλλάσσονται με αυτά των ώριμων πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών. Νότες μελιού και βρεγμένης πέτρας δίνουν μια άλλη διάσταση στο κρασί. Έχει μέτριο (+) σώμα, κοφτερή οξύτητα και κρεμώδη αίσθηση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Vouvray, Λίγηρας
Ποικιλία Chenin Blanc
Αρώματα Μέλι, φρυγανιά, καραμελωμένο φουντούκι, καπνός, πορτοκάλι, αποξηραμένο βερίκοκο, βανίλια, μοσχοκάρυδο, λεμόνι, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BELLE AU NATUREL VOUVRAY 2014 - DOMAINE DU PETIT TRESOR

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με λευκές σάλτσες ή με πιάτα γαλοπούλας.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}