ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Blanc De Noir - Οινοποιείο Πατιστής
Οινοποιείο Πατιστής

BLANC DE NOIR - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΤΙΣΤΗΣ

  Ελλάδα / Πήλιο
€12,20
€10,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το πρώτο αυθεντικό ξινόμαυρο blanc de noir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το ερωτευτήκαμε παράφορα, με το που το στριφογυρίσαμε στο ποτήρι μας και μας μάγεψαν τα πολύπλοκα αρώματά του. Το Ξινόμαυρο Blanc De Noir του Οινοποιείου Πατιστής ενθουσίασε όλους όσους το δοκίμασαν στο Wine and Art Festival και αν έχασες την ευκαιρία να το δοκιμάσεις εκεί πρέπει να βιαστείς, γιατί οι φιάλες είναι λίγες (μόλις 2.500)!

Το οινοποιείο βρίσκεται στην Αργαλαστή Πηλίου και τα αμπέλια καλλιεργούνται ανάμεσα σε καρυδιές και μηλιές, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με θέα τη θάλασσα. Φυσικά, η καλλιέργεια είναι αυστηρά βιολογική. Πιθανόν να σου κάνει εντύπωση το ότι υπάρχουν αμπέλια στις πρόποδες του Πηλίου αλλά περίμενε μέχρι να δοκιμάσεις τα κρασιά που βγαίνουν από αυτά τα αμπέλια. Το Ξινόμαυρο προέρχεται από τον αμπελώνα Καμάρα και οινοποιείται με τη μέθοδο blanc de noir. Αυτό σημαίνει πως αφού πάρουν τον πολύτιμο πρόρωγο απομακρύνουν αμέσως τα στέμφυλα και ακολουθούν λευκή οινοποίηση. Έτσι έχουμε λευκό κρασί από κόκκινο σταφύλι, το οποίο με τα μάτια κλειστά αναγνωρίζει κανείς την Ξινομαυρίσια καταγωγή του.

Ξέρεις πως δεν εντυπωσιαζόμαστε εύκολα, οπότε πίστεψε μας όταν σου λέμε πως το Ξινόμαυρο Blanc De Noir του οινοποιείου Πατιστής είναι ΕΠΙΚΟ!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το χρώμα φανερώνει την ερυθρή καταγωγή του μιας και έχει κάποιες σομόν ανταύγειες.

Από την πρώτη στιγμή είναι εντυπωσιακό. Πράσινη ελιά, κυδώνι, κίτρο, περγαμόντο, μανταρίνι, άγουρη τομάτα, ζαχαρωμένα πέταλα λευκού τριαντάφυλλου δηλώνουν ξεκάθαρα πως αυτό είναι ένα Ξινόμαυρο.

Λιπαρό, με εντυπωσιακή συμπύκνωση και τραγανή οξύτητα είναι απλά μαγικό!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Πήλιο
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Ασύρτικο
Αρώματα Πράσινη ελιά, κυδώνι, κίτρο, περγαμόντο, μανταρίνι, άγουρη τομάτα, λευκό τριαντάφυλλο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

BLANC DE NOIR - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΤΙΣΤΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ντολμαδάκια, γεμιστά, φιλέτο σολωμού με σάλτσα φινόκιο και λεμόνι ή ένα ψαρονέφρι με χρωματιστές πιπεριές.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}