Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Blanc Μοσχούδι Ασύρτικο 2017 Wild Ferment  - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

BLANC ΜΟΣΧΟΥΔΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2017 WILD FERMENT - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Λαλιώτη, Κορινθία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ανοίγοντας το 2017!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ξέρεις ήδη ότι κάθε κρασί του Γιάννη Παπαργυρίου είναι μια πρόκληση. Αναζητούσαμε το κρασί που θα άνοιγε τη σοδειά του 2017 στο botilia.gr. Και το πρώτο κρασί είναι δικαιωματικά δικό του. Το Blanc 2017(ή άλλως Μοσχούδι – Ασύρτικο) του Κτήματος Παπαργυρίου είναι η πρότασή μας για το τέλειο ξεκίνημα της νέας σοδειάς.

Το Μοσχούδι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι ή κατά κόσμο μικρόραγο Μοσχάτο Ρίου Πατρών, συνάντησε πολύ πρόσφατα το Ασύρτικο, σε έναν πρωτότυπο συνδυασμό που η αγάπη του οινόφιλου κοινού έκανε συνώνυμο του Κτήματος Παπαργυρίου.

Από τον πιο ορεινό αμπελώνα του Κτήματος στα Σοφιανά Κορινθίας, σε υψόμετρο 850μ, οι δύο ποικιλίες δείχνουν να γνωρίζονται από παλιά. Ο συνδυασμός τους επιβεβαιώνει την σχέση οικειότητας. Το Μοσχούδι βάζει την εκρηκτικά αρωματική του προσωπικότητα. Το πληθωρικό Ασύρτικο χαρίζει οξύτητα, ένταση και ζωντάνια. Αν στον συνδυασμό προσθέσεις και έναν χαρισματικό οινοποιό με άποψη, καταλαβαίνεις ότι το σύνολο αρχίζει να γίνεται ακαταμάχητο.

Γεμάτο φρεσκάδα, αρώματα και υπέροχα φρουτώδη γεύση, το Κτήμα Παπαργυρίου Blanc 2017 βάζει ξεκάθαρη υποψηφιότητα να γίνει το αγαπημένο σου λευκό κρασί, αν δεν είναι ήδη. Αν σε βοηθάει στην απόφαση, είναι το κρασί του Κτήματος με τους φανατικότερους φίλους.

Και έχει πολλούς…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Εντυπωσιακή, ολόφρεσκη μύτη, γεμάτη βερίκοκο, lime και κυδώνι. Τριαντάφυλλο, λουκούμι και γιασεμί συνδυάζομται με πράσινο μήλο, μέντα, και ανανά ενώ βοτανικές νύξεις τσαγιού και ελαφρά ορυκτότητα συμπληρώνουν το έντονα φρουτώδες σύνολο.

Έντονο στο στόμα, ζωηρό, με δροσιστική οξύτητα που ισορροπεί περίτεχνα την ελαφρά γλυκύτητα του φρούτου. Βερίκοκο, lime και λουκούμι κυριαρχούν γευστικά και καταλήγουν σε έντονα λεμονάτη μακριά επίγευση με νύξεις χαμομηλιού που εκπλήσσουν.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Λαλιώτη, Κορινθία
Ποικιλία Μοσχούδι, Ασύρτικο
Αρώματα βερίκοκο, lime, κυδώνι, τριαντάφυλλο, λουκούμι, γιασεμί, πράσινο μήλο, μέντα, ανανάς, τσάι, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BLANC ΜΟΣΧΟΥΔΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2017 WILD FERMENT - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οστρακοειδή, ψάρια, δροσερές σαλάτες ή πιάτα κοτόπουλου με φρούτα.

 

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}