Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Blanc de Gris 2017 - Κτήμα Τσέλεπου
Κτήμα Τσέλεπου

BLANC DE GRIS 2017 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

  Μαντίνεια
€12,60
11.30
€11,30

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Απλά εκπληκτικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Υπάρχουν κρασιά τα οποία αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις μια ποικιλία ή και μια ολόκληρη περιοχή. Το Blanc de Gris 2017 από το Κτήμα Τσέλεπος ξεκάθαρα είναι ένα από αυτά.

Ο Γιάννης Τσέλεπος, ο master του είδους, καταπιάνεται με την αγαπημένη του λευκή ποικιλία με τρόπο μοναδικό. Οινολάσπες, κρυοεκχυλίσεις και άψογη τεχνική διαχείριση δίνουν στο Μοσχοφίλερο τελείως διαφορετικό αέρα από αυτόν που έχεις συνηθίσει. Το μυστικό; Η ζύμωση μπορεί κλασικά να ξεκινάει στη δεξαμενή αλλά μετά από προσεκτική μετάγγιση ολοκληρώνεται σε δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει για 3 μήνες με τις οινολάσπες. 

Ναι, όλα τα λουλουδάκια και τα φρουτάκια που σου αρέσουν και γαργαλάνε τη μύτη είναι εκεί. Στο στόμα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Αν περιμένεις ένα κλασικό ελαφρύ, σχεδόν ανυπόστατο Μοσχοφίλερο, ετοιμάσου για μεγάλες εκπλήξεις. Το Blanc de Gris 2017 από το Κτήμα Τσέλεπος έχει υπόσταση και υφή που ξαφνιάζει. Η πολυπλοκότητα και η διάρκεια του θα σε ενθουσιάσουν. Και όλα αυτά από το Μοσχοφίλερο!

Εμείς του βγάζουμε το καπέλο. Μακάρι να είχαμε και δεύτερο να του το βγάλουμε και αυτό.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μοναδικά απαλό μεταξένιο λευκοκίτρινο χρώμα με σομόν ανταύγειες. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι το Μοσχοφίλερο είναι ερυθρωπή ποικιλία.

Ένταση και φινέτσα στη μύτη που εντυπωσιάζουν. Έντονα λουλουδένια αρώματα, κυρίως γιασεμί, ζουμπούλι, τριαντάφυλλο και λεμονανθός, συμπληρώνονται από εσπεριδοειδή, αχλάδι και κίτρο. Βερίκοκο και lime ολοκληρώνουν τον πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα ενώ το άγγιγμα του βαρελιού είναι απαλό, προσθέτοντας πολυπλοκότητα στο σύνολο.  

Στο στόμα, περίτεχνα ενταγμένη αισθητή οξύτητα σε ένα πλούσιο φρουτώδες σώμα. Τα αρώματα φρούτων και λουλουδιών είναι ακόμη εντονότερα και διακριτά στο στόμα. Το απόλυτα ισορροπημένο σύνολο κλείνει με μια μακρά βουτυρώδη επίγευσή που παραμένει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα γιασεμί, ζουμπούλι, λεμονανθός, αχλάδι, κίτρο, βερίκοκο, lime
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BLANC DE GRIS 2017 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μια σαλάτα σολομού, ταϊλανδέζικο pad thai, μανιτάρια σωτέ με λεμόνι, ομελέτα με σπαράγγια και μαγειρευτά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Γαρίδες με σκόρδο και λεμόνι

  • ½ κιλό γαρίδες μεγέθους jumbo. Ξεπαγώστε τις αν είναι κατεψυγμένες. Αν δεν είναι προ-αποφλοιωμένες τις ξεφλουδίζουμε όταν έχουν αποψυχθεί.)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι

 

Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες αφήστε τις να ξεπαγώσουν τη νύχτα μέσα στο ψυγείο. Στραγγίξτε τις γαρίδες και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί.

 Ξύστε ένα μεγάλο λεμόνι και στη συνέχεια στύψτε το χυμό, ώστε να δώσει τουλάχιστον 2 κουταλιές της σούπας χυμό και κοντά στη 1 μισή ξύσμα λεμονιού. Καθαρίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.

 Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέστε τις γαρίδες σε ένα ενιαίο στρώμα και αφήστε τις μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ροζ στα άκρα, όχι περισσότερο από 1-2 λεπτά.

 Γυρίστε τις γαρίδες από την άλλη πλευρά και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το χυμό λεμονιού, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αλάτι κατά βούληση και ανακατέψτε για να καλυφθούν πλήρως οι γαρίδες με τη σάλτσα.

Σερβίρετε αμέσως.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια συστατικά του πιάτου είναι οι γαρίδες, ο χυμός και το ξύσμα λεμονιού αλλά και το σκόρδο. Το κρασί που θα τα συνοδεύσει πρέπει να είναι λευκό, αρωματικό, με αισθητή οξύτητα για να δέσει με τα έντονα χαρακτηριστικά των υλικών.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}