ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Blanco De Parcela 2021 Fuente De Las Hontanillas - Bodega Aalto
Bodega Aalto

BLANCO DE PARCELA 2021 FUENTE DE LAS HONTANILLAS - BODEGA AALTO

  Ισπανία / Ribera del Duero
€86,00
€75,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Κι όμως στη Ribera del Duero κάνουν και φοβερά λευκά, με 94pts από τον Tim Atkin MW και 90pts από Rober Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Blanco de Parcela 2021 Fuente de las Hontanillas από Bodega Aalto είναι η απόλυτη απόδειξη πως το terroir της Ribera del Duero δεν είναι ικανό μόνο για πλούσια κόκκινα κρασιά αλλά και για εντυπωσιακά λευκά! Οι 94pts από τον Tim Atkin MW και 90pts από Rober Parker υπογραμμίζουν την συμπύκνωση, τη δομή και την ποιότητα αυτού του ιδιαίτερου λευκού κρασιού από τη Ribera και σε προκαλούν να το δοκιμάσεις!

Το οινοποιείο Aalto ιδρύθηκε το 1999 στη Ribera del Duero, με στόχο να παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα διαφορετικών αμπελώνων. Οι ιδρυτές, Mariano Garcia Fernandez (με θητεία 30 ετών στο θρυλικό Vega Sicilia) και Javier Zaccagnini, συνδύασαν την παράδοση με την καινοτομία, για να δημιουργήσουν κρασιά με ισορροπία και πολυπλοκότητα. Αρχικά η παραγωγή γινόταν σε ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις στη Roa, ενώ από το 2005 το οινοποιείο στεγάζεται σε ιδιόκτητο αμπελώνα στην Quitanilla de Arriba.

Το Blanco de Parcela 2021 Fuente de las Hontanillas είναι το πρώτο λευκό κρασί που έκανε ο Mariano στη Ribera. Προέρχεται από αυστηρά επιλεγμένα σταφύλια της ποικιλίας Verdejo, που καλλιεργούνται σε αμπελώνες με υψόμετρο άνω των 850 μέτρων, και εμπλουτίζεται με ένα πολύ μικρό ποσοστό Godello και Albillo, που προσδίδουν αρωματική πολυπλοκότητα και βάθος. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες, με στόχο τη διατήρηση της αρωματικής φρεσκάδας. Στη συνέχεια, το κρασί ωριμάζει για περίπου 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, εξασφαλίζοντας ισορροπία, πολυπλοκότητα και χαρακτήρα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με έντονα αρωματικά χαρακτηριστικά, βάθος και διάρκεια, και απευθύνεται σε όσους λατρεύουν τα πληθωρικά λευκά κρασιά, με χαρακτήρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει έντονα αρώματα ώριμων φρούτων, όπως λεμόνι, αχλάδι και μήλο, που συνδυάζονται αρμονικά με νότες από ξύσμα πορτοκάλι, ανθόμελο, φουντούκι και μια διακριτική νύξη βρεγμένης πέτρας που προσθέτει επιπλέον βάθος και πολυπλοκότητα στην αρωματική σύνθεση.

Στο στόμα έχει τραγανή οξύτητα και γεμάτο σώμα. Αχλάδι, μήλο, λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ και πορτοκάλι πλαισιώνονται από διακριτικές νότες μοσχοκάρυδου και μελιού. Ενδιαφέρουσα πινελιά η κομψή ορυκτότητα και το αλμυρό τελείωμα που επιμένει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Ribera del Duero, Ισπανία
Ποικιλία Verdejo, Godello, Albillo
Αρώματα λεμόνι, αχλάδι, μήλο, ξύσμα πορτοκάλι, ανθόμελο, φουντούκι, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9-12°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BLANCO DE PARCELA 2021 FUENTE DE LAS HONTANILLAS - BODEGA AALTO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ριζότο θαλασσινών, πιάτα με λευκές σάλτσες και ρολό γαλοπούλας με μπέικον και κάστανο.

Κολοκυθόπιτα Αλμυρή με Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες
  • 1200 γρ κολοκυθάκια
  • 400 γρ καλαθάκι Λήμνου
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Σουσάμι

 

:

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας μέσα στην συσκευασία του, για 2 ώρες εκτός ψυγείου, ώστε να ξεπαγώσει καλά. Περνάμε  τα κολοκυθάκια από το χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε και τα πιέζουμε ελαφρά για να φύγουν τα υγρά. Τα αφήνουμε 30-40 λεπτά στην άκρη για να βγάλουν όλα τα περιττά υγρά.

Σε βαθύ σκεύος ή τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και ξεκινάμε να τα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον άνηθο, προσθέτουμε το κύμινο, τη ζάχαρη, πιπέρι, λίγο αλάτι και τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το καλαθάκι Λήμνου, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Σε ένα καλά λαδωμένο μέτριοθ μεγέθους ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα, ραντίζοντας κάθε ένα με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία και πάλι ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Κλείνουμε την πίτα καλά και με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε τα κομμάτια.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, και ψήνουμε στους 180ο C, για 50 λεπτά περίπου.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Εδώ το πράσινο στοιχείο κυριαρχεί. Κολοκυθάκι, πράσο και άνιθο δίνουν τον τόνο. Το κρασί μας πρέπει να έχει φυτικά και βοτανικά στοιχεία για να δέσει καλά. Το καλαθάκι λήμνου ζητάει λευκό κρασί με ισορροπημένη οξύτητα και λεπτεπίλεπτο χαρακτήρα. Δοκίμασε Sauvignon Blanc, blends Μαλαγουζιάς με πιο πράσινο χαρακτήρα αλλά και ένα φρέσκο Chardonnay.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}