ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
44k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Bourgogne Blanc 2017 - Olivier Leflaive
Olivier Leflaive

BOURGOGNE BLANC 2017 - OLIVIER LEFLAIVE

  Γαλλία / Burgundy
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Από την παλαιότερη οικογένεια της Βουργουνδίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα Chardonnay από την πατρίδα του, τη Βουργουνδία και από την παλαιότερη οικογένεια της περιοχής, αποτελεί πάντα μια ευχάριστη είδηση. Το Bourgogne Blanc 2017 Olivier Leflaive είναι ένα μοναδικό κρασί, κλασικής, γαλλικής φινέτσας, απόλυτα τυπικό της ποικιλίας αλλά και της περιοχής.

Ο Joseph Leflaive μετά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο και αφού είχε χρεοκοπήσει, αποφάσισε να στραφεί στις εκτάσεις με αμπέλια που είχε στη Βουργουνδία. Με τα χρόνια, επεκτάθηκε και ανέλαβε τα ηνία ο Olivier Leflaive, ο οποίος το 1984 αποφάσισε να κάνει δικό του οινοποιείο. Στα συν, είναι πως ξέρει τους παλιότερους και τους καλύτερους παραγωγούς της Βουργουνδίας, από όπου παίρνει σταφύλια για κάποια από τα κρασιά του. Η φιλοσοφία του, είναι να κάνει απλά, καταπληκτικά κρασιά. Και αν μας ρωτάς, ναι, το πετυχαίνει. Το Bourgogne Blanc 2017 Olivier Leflaive είναι δείγμα αυτών με σταφύλια από τις κορυφαιές περιοχές Cote de Beaune, Cote Chalonnaise και Hautes Cotes. Μετά τη ζύμωση παραμένει με τις οινολάσπες σε ανοξείδωτη δεξαμενή για 4 μήνες και έπειτα το 80% μπαίνει σε δρύινα βαρέλια για 11 μήνες. Το αποτέλεσμα σαγηνευτικό, αφού όπως και να το κάνουμε πρόκειται για έναν maître του είδους.

Ναι πίνεται τώρα, μετά μανίας, αλλά παλαιώνει εξαιρετικά για τα  επόμενα 3-4 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Bourgogne Blanc 2017 Olivier Leflaive έχει απαλό λεμονί χρώμα και ζωηρή μύτη, με αρώματα περγαμόντου, κίτρου, ροδάκινου, πράσινου μήλου, γκρέιπφρουτ και βουτύρου. Νύξεις αγιοκλήματος, φρυγανισμένου brioche και μελιού χαρίζουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα και έντονη βουτυράτη αίσθηση. Λεμόνι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, περγαμόντο, λευκόσαρκο ροδάκινο, πράσινο μήλο και grapefruit, συνοδεύονται από νύξεις ορυκτόκτητας και λευκού πιπεριού. Η απολαυστική μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει γεύση εσπεριδοειδών στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Περγαμόντο, κίτρο, ροδάκινο, πράσινο μήλο, γκρέιπφρουτ, βούτυρο, αγιόκλημα, brioche, μέλι.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BOURGOGNE BLANC 2017 - OLIVIER LEFLAIVE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pasta carbonara, φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με γραβιέρα και μπέικον ή ένα λαβράκι ψητό με σάλτσα βουτύρου.

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}