Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Bourgogne Blanc 2017 - Olivier Leflaive
Olivier Leflaive

BOURGOGNE BLANC 2017 - OLIVIER LEFLAIVE

  Γαλλία / Βουργουνδία
€25,90
21.80
€21,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Από την παλαιότερη οικογένεια της Βουργουνδίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα Chardonnay από την πατρίδα του, τη Βουργουνδία και από την παλαιότερη οικογένεια της περιοχής αποτελεί πάντα μια ευχάριστη είδηση. Το Chardonnay του Olivier Leflaive 2017 είναι ένα μοναδικό κρασί, κλασσικής, γαλλικής φινέτσας, απόλυτα τυπικό της ποικιλίας αλλά και της περιοχής.

Ο Joseph Leflaive μετά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο και αφού είχε χρεωκοπήσει αποφάσισε να στραφεί στις εκτάσεις με αμπέλια που είχε στη Βουργουνδία. Με τα χρόνια επεκτάθηκε και ανέλαβε τα ηνία ο Olivier Leflaive, ο οποίος το 1984 αποφάσισε να κάνει δικό του οινοποιείο. Στα συν είναι πως ξέρει τους παλιότερους και τους καλύτερους παραγωγούς της Βουργουνδίας από όπου παίρνει σταφύλια για κάποια από τα κρασιά του. Η φιλοσοφία του είναι να κάνει απλά καταπληκτικά κρασιά. Και αν μας ρωτάς, ναι το πετυχαίνει. Το Chardonnay είναι δείγμα αυτών με σταφύλια από τις τοπ περιοχές Cote de Beaune, Cote Chalonnaise και Hautes Cotes. Μετά τη ζύμωση παραμένει με τις οινολάσπες σε ανοξείδωτη δεξαμενή για 4 μήνες και έπειτα το 80% μπαίνει σε δρύινο βαρέλι για 11 μήνες. Το αποτέλεσμα σαγηνευτικό, αφού όπως και να το κάνουμε πρόκειται για έναν maître του είδους.

Ναι πίνεται τώρα, μετά μανίας, αλλά παλαιώνει εξαιρετικά για τα  επόμενα 3-4 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί, με πράσινες ανταύγειες.

Ζωηρή μύτη, με αρώματα περγαμόντου, κίτρου, ροδάκινου, πράσινου μήλου, γκρέιπφρουτ και βουτύρου. Νύξεις αγιοκλήματος, φρυγανισμένου brioche και μελιού χαρίζουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας.

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με ισορροπημένη οξύτητα και αρωματική ένταση και έντονη βουτυράτη αίσθηση. Λεμόνι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, περγαμόντο, λευκόσαρκο ροδάκινο, πράσινο μήλο και grapefruit, συνοδεύονται από νύξεις ορυκτόκτητας και λευκού πιπεριού. Η απολαυστική μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει γεύση εσπεριδοειδών στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα περγαμόντο, κίτρο, ροδάκινο, πράσινο μήλο, γκρέιπφρουτ, βούτυρο, αγιόκλημα, brioche, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BOURGOGNE BLANC 2017 - OLIVIER LEFLAIVE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Πιες το μόνο του σαν απεριτίφ, συνδύασέ το με ζυμαρικά με λευκές σάλτσες ή με πιάτα γαλοπούλας

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}