ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bourgogne Blanc 2022 - Bruno Colin
Bruno Colin

BOURGOGNE BLANC 2022 - BRUNO COLIN

  Γαλλία / Burgundy
€57,30
€50,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα γοητευτικό και πολύ κομψό Chardonnay, χαρακτηριστικό του κύρους της Cote de Beaune!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chardonnay Bourgogne 2022 από Bruno Colin, είναι ένα πλούσιο και παράλληλα αιθέριο Chardonnay, που μας εντυπωσίασε από το πρώτο λεπτό. Χαρακτηριστικό της περιοχής από όπου προέρχεται, θα το αναγνωρίζαμε αμέσως ανάμεσα σε πολλά εξαιρετικά Chardonnay που έχουμε δοκιμάσει. Από την άλλη μεριά, μη σε ξεγελάει το Bourgogne Chardonnay στην ετικέτα μιας και η ποιότητά του κοιτάει κατάματα πολλές Βουργουνδίες επιπέδου Village.

Το Domaine Bruno Colin είναι ένα πανέμορφο boutique οινοποιείο στην καρδιά της Βουργουνδίας, στην περιοχή Côte de Beaune. Ο Bruno είναι η 4η γενιά της οικογένειας Colin που καλλιεργεί αμπέλια στην Côte de Beaune, εδώ και πολλές δεκαετίες. Αποφοίτησε από την Αμπελουργική Σχολή της Beaune και το 1993 ξεκίνησε να εργάζεται με τους γονείς και τον αδερφό του, στο οικογενειακό κτήμα Michel Colin-Delegert. Το 2003, όταν ο πατέρας του Michel αποσύρθηκε, ο οικογενειακός αμπελώνας χωρίστηκε σε τρία οινοποιεία. Ο Bruno έφτιαξε το πρώτο αποκλειστικά δικό του κρασί το 2004 με την επωνυμία Domaine Bruno Colin, ενώ σήμερα παράγει κρασιά από 20 διαφορετικά αμπελοτόπια, με 9 από αυτά να είναι Premier Cru αμπελώνες στο Chassagne-Montrachet.

Η μοναδικότητα των κρασιών του βρίσκεται στην πολύ λεπτομερή οινοποίηση, που καταλήγει σε κρασιά ξεχωριστού χαρακτήρα, με ξεκάθαρες διαφορές, ακόμα και όταν οι αμπελώνες βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα κρασιά του να βρίσκονται ένα σκαλάκι πάνω, από τα αντίστοιχα άλλων γειτονικών παραγωγών, αντανακλώντας τη μοναδικότητα και πολυπλοκότητα του κάθε αμπελώνα ξεχωριστά.

Το Chardonnay Bourgogne 2022 προέρχεται από βιολογικούς αμπελώνες που καλλιεργούνται ηλικίας 44, 4 και 2 ετών. Μετά την ολοκλήρωση της ζύμωσης, το κρασί παραμένει για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 350 λίτρων (15- 20% νέα), για να αποκτήσει πλούσια υφή και πολυπλοκότητα. Στο είπαμε αυτό δεν είναι ένα απλό Bourgogne Blanc.

Το Chardonnay Bourgogne 2022 είναι ένα λευκό κρασί που εντυπωσιάζει με τη μοναδική ισορροπία, την κομψότητα και τον αιθέριο χαρακτήρα του, στοιχεία πολύ χαρακτηριστικά της κλάσης του Bruno Colin!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη κυριαρχούν φρέσκα αρώματα από λεμόνι, ώριμο φιρίκι, αχλάδι, περγαμόντο, φουντούκι, και κρέμα βανίλιας. Οι διακριτικές νότες ορυκτότητας δίνουν ιδιαίτερο αρωματικό βάθος.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με πλούσια υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Ώριμο αχλάδι, μήλο, λεμόνι, περγαμόντο, βούτυρο και brioche περιπλέκονται με διακριτικές νότες βανίλιας, σε ένα ελαφρώς αλμυρό φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Burgundy, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα λεμόνι, φιρίκι, αχλάδι, περγαμόντο, φουντούκι, κρέμα βανίλιας
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

BOURGOGNE BLANC 2022 - BRUNO COLIN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με λαβράκι με ελαφριά λεμονάτη σάλτσα, κοτόπουλο a la creme, πέρκα με κρούστα φουντουκιού και λεμονιού.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}