ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bourgogne Blanc 2017 - Marquis D' Angerville
Domaine Cornin

BOURGOGNE BLANC 2017 - MARQUIS D' ANGERVILLE

  Γαλλία / Burgundy
€60,10
€52,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένας από τους σπουδαιότερους και ιστορικότερους παραγωγούς της Βουργουνδίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Bourgogne 2017 Marquis d'Angerville δεν είναι ένα ακόμα Chardonnay ούτε μια ακόμα Βουργουνδία. Είναι μια απόλυτη έκφραση της Cote de Beaune και του Volnay από ένας από τους σπουδαιότερους και ιστορικότερους παραγωγούς της Βουργουνδίας.

Το οινοποιείο Marquis d'Angerville έχει σπουδαία συνεισφορά σε αυτό που η Βουργουνδία είναι σήμερα και στο γεγονός ότι υπάρχουν microwineries και boutique οινοποιεία που κάνουν σπουδαία κρασιά. Γιατί; Επειδή γύρω στο 1920 αποφάσισαν να εμφιαλώσουν το δικό τους κρασί, με τη δική τους ετικέτα και όχι να το δώσουν στους negociants. Τότε αυτή η κίνηση ήταν σχεδόν επαναστατική και αποτέλεσε τη βάση για να εξελιχθούν έτσι και άλλα οινοποιεία της περιοχής. Θέλοντας να έχουν τον απόλυτο έλεγχο ποιότητας πήραν το ρίσκο και άρχισαν να κάνουν τα δικά τους κρασιά από τους αμπελώνες τους στο Volnay, το Mersault και το Pommard. Μέχρι σήμερα τα κρασιά του οινοποιείου θεωρούνται κλασσικά και διαχρονικά, ενώ φημίζονται για την εξαιρετική ποιότητα τους ακόμα και στις πιο απλές ετικέτες. Ακόμα για το Bourgogne τα πρωτόκολλα που ακολουθούν είναι τα ίδια με εκείνα των Premier Cru. Συγκεκριμένα για το Bourgogne Blanc 2017 Marquis d'Angerville ακολουθούν ακριβώς τις ίδιες οινοποιητικές τεχνικές με αυτές του Mersault Premier Cru.

Τα σταφύλια προέρχονται από ιδιόκτητους αμπελώνες τους στο Volnay, που καλλιεργούνται βιοδυναμικά, από αμπέλια ηλικίας 30 ετών. Η φιλοσοφία τους περιλαμβάνει ήπια φυσική οινοποίηση, με γηγενείς ζύμες και μηδαμινές παρεμβάσεις που επιτρέπουν σε κάθε χρονιά να δείξει την ιδιαιτερότητά της. Τέλος το κρασί ωριμάζει για κάποιους μήνες σε δρύινα βαρέλια ενός τόνου. Το αποτέλεσμα είναι κρεμώδες και κομψό.

Απόλαυσε το Bourgogne 2017 Marquis d'Angerville παρέα με πάστα με λευκές σάλτσες όπως μια carbonara.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βουτύρου, ζύμης, ροδάκινου, αχλαδιού, λεμονιού, περγαμόντου, κίτρου, φρυγανιάς και ξηρών καρπών.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και βουτυράτη υφή. Ζουμερά εσπεριδοειδή, μπλέκονται με νότες μήλου, ροδάκινου, βουτύρου, μπισκότου και μελιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Βουτύρο, ζύμη, ροδάκινο, αχλάδι, λεμόνι, περγαμόντο, κίτρο, φρυγανιά, ξηροί καρποί
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BOURGOGNE BLANC 2017 - MARQUIS D' ANGERVILLE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με carbonara, κοτόπουλο με μανιτάρια, λαβράκι με σάλτσα βουτύρου

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}