ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bourgogne Origines Blanc 2022 - Albert Bichot
Maison Albert Bichot

BOURGOGNE ORIGINES BLANC 2022 - ALBERT BICHOT

  Γαλλία / Burgundy
€31,40
€27,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Όσα ακριβώς περιμένεις, από μια λευκή Βουργουνδία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Bourgogne Chardonnay Origines 2022 του Albert Bichot, δεν είναι απλά ένα ακόμα γαλλικό Chardonnay. Είναι όλα όσα περιμένεις όταν ακούς λευκή Βουργουνδία από “καλό σπίτι”, όπως αυτό του Albert Bichot: άγγιγμα δρυός, κρεμώδης υφή και ώριμα εσπεριδοειδή, σε τιμή άκρως δελεαστική!

Η οικογένεια Bichot θεωρείται μια από τις πιο εμβληματικές στο χώρο του κρασιού, με τη φήμη της να ξεπερνά τα σύνορα της Βουργουνδίας και να απλώνεται στον παγκόσμιο χάρτη. Η φήμη τους διατηρείται αναλλοίωτη εδώ και δυο περίπου αιώνες. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες τους εκτείνονται σε ολόκληρη τη Βουργουνδία από το βορρά μέχρι το Νότο. Παράλληλα λειτουργούν σαν négociants, αναζητώντας εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια σε χωριό και cru της Βουργουνδίας. Το 1996 σηματοδότησε μια νέα εποχή για το οινοποιείο, με την απόφαση του Albert Bichot να στραφεί στην οργανική καλλιέργεια και να αφήσει το terroir να εκφράσει την μοναδικότητα και πολυπλοκότητά του.

Για το Bourgogne Chardonnay Origines 2022 του Albert Bichot τα σταφύλια επιλέχθηκαν προσεκτικά από αμπελώνες διαφορετικών υψομέτρων, προσανατολισμού και εδαφών, συνθέτοντας ένα μωσαικό που εκφράζει το πολυδιάστατο terroir της Βουργουνδίας. Το 80% ζύμωσε μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ το 20% σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παρέμεινε εκεί (και βαρέλι και δεξαμενή) για 9-11 μήνες, σε επαφή με τις οινολάσπες, που του χάρισαν πλούσια υφή, εξαιρετική ισορροπία και πολυπλοκότητα.

Βάλε στο καλάθι σου τώρα μια ή και περισσότερες φιάλες Bourgogne Chardonnay Origines 2022 του Albert Bichot!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Εκφραστική μύτη με κυρίαρχα τα άνθη πορτοκαλιάς, το λεμόνι, το κίτρο, το ξύσμα γκρέιπφρουτ, το αχλάδι και το γλυκό λεμόνι. Νότες βανίλιας, βουτύρου, ζύμης και αγιοκλήματος συμπληρώνουν το σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα και διακριτική λιπαρότητα. Επικρατεί το ζουμερό ροδάκινο, αχλάδι, λεμόνι και περγαμόντο, ενώ στη συνέχεια νότες βανίλιας, φρυγανισμένου ψωμιού, αμυγδάλου και βουτύρου, δίνουν βάθος και πολυπλοκότητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Άνθη πορτοκαλιάς, λεμόνι, κίτρο, ξύσμα γκρέιπφρουτ, αχλάδι, γλυκό λεμόνι, νότες βανίλιας, βούτυρο, ζύμη, αγιόκλημα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BOURGOGNE ORIGINES BLANC 2022 - ALBERT BICHOT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού, κριθαρότο με μύδια, γαρίδες και σαφράν και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}