ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Buonora Etna Bianco 2020 - Tenuta Tascante
Tenuta Tascante

BUONORA ETNA BIANCO 2020 - TENUTA TASCANTE

  Ιταλία / Sicily
€27,10
€23,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το αντίπαλο δέος του Ασύρτικου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Buonora Etna Bianco 2020 Tenuta Tascante είναι ένα φανταστικό λευκό κρασί που εκφράζει μοναδικά το ηφαιστιογενές terroir της Αίτνας. Αν σου αρέσουν τα mineral κρασιά, με έντονη προσωπικότητα αυτό θα το λατρέψεις όπως και οι James Suckling, Wine Advocate και Falstaff που του έδωσαν 92Pts!

To σπουδαίο οινοποιείο Tasca d’ Almerita, ξεκίνησε την πορεία του 1830 στο Sclafani της Σικελίας. Το 2007 αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο project, το Tascante (από το Tasca και το Etna), στην Αίτνα. Από την αρχή της καριέρας του έκανε μεγάλη αίσθηση σε κοινό και κριτικούς και κατάφερε να ξεχωρίσει. Τα αμπελοτόπια έχουν επιλεγεί με βάση το έδαφος, την κλίση και το ιδιαίτερο μικροκλίμα τους.

Για το Buonora Etna Bianco 2020 Tenuta Tascante τα σταφύλια Carricante προέρχονται από την βόρεια πλευρά της Αίτνας, από αμπέλια που μεγαλώνουν σε υψόμετρο 600 μέτρων. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και έπειτα από αυστηρή διαλογή το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει για 4 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες του σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το αποτέλεσμα είναι έντονα mineral, εκφραστικό και με κοφτερή οξύτητα, απλά απίθανο!

Δοκίμασε το αντίπαλο δέος του Ασύρτικου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Buonora Etna Bianco 2020 Tenuta Tascante έχει απαλό λεμονί χρώμα και κομψά αρώματα λεμονιού, κίτρου, πράσινου μήλου, αχλαδιού, γκρέιπφρουτ, βρεγμένης πέτρας, λεμονανθών και ροδάκινου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Ζουμερά εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες ζύμης, μπαρουτιού και βρεγμένης πέτρας σε ένα φόντο αλμύρας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Αίτνα, Σικελία
Ποικιλία Carricante
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, πράσινο μήλο, αχλάδι, γκρέιπφρουτ, βρεγμένη πέτρα, λεμονανθός, ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BUONORA ETNA BIANCO 2020 - TENUTA TASCANTE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με λαβράκι σωτέ με σάλτσα λεμονιού, κριθαρότο με όστρακα, λεμόνι και μαραθόριζα, pasta al limone

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}