ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ca C'est Correct Chardonnay 2019 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

CA C'EST CORRECT CHARDONNAY 2019 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το πιο συμπυκνωμένο Chardonnay που έχεις δοκιμάσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το πληθωρικό, βουτυράτο και έντονο Chardonnay Ca C'est Correct από το Κτήμα Παπαργυρίου ξαναχτυπά. Το κορυφαίο Chardonnay, με στυλ που πιο πολύ θυμίζει California παρά Λαλιώτη Κορινθίας, προσγειώνεται στο κελάρι μας και φέτος δίνοντας μας την καλύτερη του χρονιά, για να την κρατήσουμε για όσα χρόνια αντέξουμε.

Ο Γιάννης Παπαργυρίου είναι ένας από τους αγαπημένους μας, αλλά και δικούς σου αγαπημένους, παραγωγούς. Το στυλ του είναι πληθωρικό: πολύ φρούτο, πολύ βαρέλι, πολύ αλκοόλ, πολλά αρώματα αλλά όλα συνδυασμένα σε φανταστική ισορροπία, που μόνο ο Γιάννης Παπαργυρίου ξέρει να πετυχαίνει. Έτσι, όταν αποφάσισε να κάνει Chardonnay περιμέναμε κάτι ανάλογο, αλλά η αλήθεια είναι πως ξεπέρασε κατά πολύ τη φαντασία μας!

Το Ca C’est Correct Chardonnay 2019 του Γιάννη Παπαργυρίου είναι ένα εκφραστικό, μικρής παραγωγής Chardonnay από αμπέλια σε υψόμετρο 700μ στην ορεινή Κορινθία. Για τη ζύμωση και την παλαίωση χρησιμοποιούνται 3ης χρήσης μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια 500lt, όπου το κρασί παραμένει για 8 μήνες με τις οινολάσπες, αποκτώντας κομψά αρώματα δρυός αλλά και εξαιρετική πολυπλοκότητα και δομή.

Το Ca C’est Correct 2019 από το Κτήμα Παπαργυρίου είναι υπέροχο τώρα και θα εξελιχθεί το ίδιο υπέροχα μέσα στην επόμενη 5ετία.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Chardonnay Ca C’est Correct Παπαργυρίου έχει μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Μύτη πολύπλοκη με τα αρώματα αποξηραμένου βερίκοκου, ροδάκινου και γλυκού λεμονιού να συμπληρώνονται από νότες βαρελιού όπως βανίλια, φρυγανιά, βούτυρο και μέλι.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Αρώματα βανίλιας, κέδρου, λεμονιού, grapefruit, μαρμελάδας ροδάκινου, φρυγανιάς, βουτύρου, φουντουκιού, καπνού και μελιού συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο.


Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Κέδρος, λεμόνι, grapefruit, αποξηραμένο βερίκοκο, ροδάκινο, lime, βανίλια, φρυγανιά, βούτυρο, μέλι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CA C'EST CORRECT CHARDONNAY 2019 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνόδευσέ το με χοιρινό κότσι και μέλι, πάπια με πορτοκάλι, γαλοπούλα γεμιστή ή ροφό φρικασέ με σταμναγκάθι.

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}