Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ca C'est Correct Chardonnay 2017 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

CA C'EST CORRECT CHARDONNAY 2017 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
€17,10
15.20
€15,20

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο μετρ της συμπύκνωσης ξαναχτυπά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Γιάννης Παπαργυρίου είναι ένας από τους αγαπημένους μας αλλά και δικούς σου αγαπημένους παραγωγούς. Όταν σου λέει ότι έκανε ένα καινούριο κρασί που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βιαστείς γιατί σύντομα θα εξαντληθεί. 

Το Ca Cest Correct Chardonnay 2017 του Γιάννη Παπαργυρίου είναι ένα εκφραστικό μικρής παραγωγής Chardonnay από τον αμπελώνα του, σε υψόμετρο 700μ στην ορεινή Κορινθία. 

Για τη ζύμωση και την παλαίωση χρησιμοποιούνται 3ης χρήσης μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια 500lt όπου το κρασί παραμένει για 8 μήνες με τις οινολάσπες, αποκτώντας κομψά αρώματα δρυός αλλά και εξαιρετική πολυπλοκότητα και δομή.

Το Ca Cest Correct είναι υπέροχο τώρα και θα εξελιχθεί το ίδιο υπέροχα για μια 5ετία.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με χρυσαφί αντάυγειες.

Μύτη πολύπλοκη με τα αρώματα αποξηραμένου βερίκοκου, ροδάκινου και γλυκού λεμονιού να συμπληρώνονται από τις νότες του βαρελιού όπως βανίλια, φρυγανιά, βούτυρο και μέλι.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Αρώματα βανίλιας, κέδρου, λεμονιού, grapefruit, μαρμελάδας ροδάκινου, φρυγανιάς, βουτύρου και μελιού συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο. Απολαυστική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα κέδρος, λεμόνι, grapefruit, αποξηραμένο βερίκοκο, ροδάκινο, lime, βανίλια, φρυγανιά, βούτυρο, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CA C'EST CORRECT CHARDONNAY 2017 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνοδεύει χοιρινό κότσι με μπύρα και μέλι, πάπια με πορτοκάλι, γαλοπούλα γεμιστή ή ροφό φρικασέ με σταμναγκάθι.

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}