ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chablis 2023 - Domaine Billaud Simon
Domaine Billaud Simon

CHABLIS 2023 - DOMAINE BILLAUD SIMON

  Γαλλία / Burgundy
€39,60
€34,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα σημείο αναφοράς της έκφρασης του terroir του Chablis!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Θέλεις να δοκιμάσεις την αυθεντική έκφραση του Chablis και μάλιστα από έναν παραγωγό που φτιάχνει μερικά από τα πιο αριστοκρατικά λευκά της περιοχής; Αν ναι, μόλις παραλάβαμε το Chablis 2023 από το Domaine Billaud Simon. Έκρηξη φρεσκάδας και ορυκτότητας σε μια πολύ εκφραστική εισαγωγή στο Kimmeridgian soil και με τρομερή σχέση ποιότητας-τιμής!

Το Domaine Billaud-Simon ιδρύθηκε το 1815 από τον Charles Louis Noël Billaud, που αγόρασε μερικούς από τους καλύτερους αμπελώνες στην περιοχή του Chablis. Μετά από 200 χρόνια οικογενειακής διαχείρισης, το 2015 πέρασε στην ιδιοκτησία της διάσημης οικογένειας Faiveley, που είναι από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς της Βουργουνδίας. Σήμερα, το κεφάλι της οινοποίησης είναι ο Olivier Bailly, που έχει αναλάβει από το 2014 και συνεχίζει πιστά την παράδοση, εστιάζοντας στο terroir και τη φρεσκάδα, που δημιουργεί τη μοναδικότητα του Chablis. Και πως να μην το κάνει άλλωστε, όταν στο δυναμικό του διαθέτει 18 εκτάρια αμπελώνων, με 4 Premier Cru και 4 Grand Cru!

Η οινοποίηση του Chablis 2023 ξεκινά από την αργή ωρίμαση των σταφυλιών, ζύμωση με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές ώστε να διατηρηθεί το φρέσκο φρούτο και η τραγανή οξύτητα του κρασιού, που είναι και η ταυτότητα των Chablis. Η παραμονή με τις οινολάσπες καταλήγουν σε μια έκρηξη της καθαρότητας και ορυκτότητας του Kimmeridgian soil, σε ένα κρασί τόσο απολαυστικό, που αποτελεί τη ναυαρχίδα του Domaine Billaud-Simon.

Είσαι λάτρης των Chablis; Θα το λατρέψεις. Δεν έχεις δοκιμάσει κάποιο μέχρι τώρα; Είσαι τυχερός αν ξεκινήσεις με το Chablis 2023 από το Domaine Billaud Simon, γιατί θα σε κάνει να τα λατρέψεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί. Πλούσια αρώματα από ροδάκινο, πράσινο μήλο, μπανάνα, φλούδα λεμονιού, lime, κίτρο, άγουρο αχλάδι, πλαισιωμένα από νότες ορυκτότητας.

Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα και ζωηρή οξύτητα, με ισορροπία φρεσκάδας και κομψότητας. Λεμόνι και φλούδες λεμονιού πλέκονται με το ροδάκινο και το πράσινο μήλο, ενώ νότες βανίλιας και η χαρακτηριστική ορυκτότητα της περιοχής προσδίδουν βάθος και μοναδικότητα. Η επίγευση είναι διακριτικά αλμυρή και με διάρκεια.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Chablis, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Ροδάκινο, πράσινο μήλο, μπανάνα, φλούδα λεμονιού, lime, κίτρο, άγουρο αχλάδι, ορυκτότητας
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 4+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHABLIS 2023 - DOMAINE BILLAUD SIMON

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με αχνιστά μύδια και κυδώνια, αχιβάδες με ριζότο και γαρίδες σωτέ

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}