ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
40k+ Happy Members
Free delivery
Free Returns
More than 1.000.000 bottles delivered
Satisfaction Guaranteed
Chablis Vaudesir Grand Cru 2015 - Olivier Leflaive
Olivier Leflaive

CHABLIS VAUDESIR GRAND CRU 2015 - OLIVIER LEFLAIVE

  Γαλλία / Chablis
€102,30
87.50
€87,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα από τα κορυφαία Crus του Chablis!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Vaudesir έχει πάρει το όνομα του από μια παράφραση του Valle des Desirs, που σημαίνει η κοιλάδα των πόθων και το Chablis Vaudesir Grand Cru 2015 από το οινοποιείο Olivier Leflaive είναι ένα από τα πιο ποθητά Chardonnay στον κόσμο! Κομψό, αλμυρό, πολύπλοκο και με κοφτερή οξύτητα απευθύνεται στους λάτρεις του Chardonnay αλλά και στους πολέμιους του, γιατί σίγουρα θα τους κατακτήσει!

Mετά τον Α' παγκόσμιο πόλεμο, o χρεωκοπημένος Joseph Leflaive αποφάσισε να στραφεί στις εκτάσεις με αμπέλια που είχε στη Βουργουνδία, σαν σανίδα σωτηρίας. Αρκετά χρόνια αργότερα και αφού είχε αγοράσει πολλές εκτάσεις σε διάφορες γύρω περιοχές, παρέδωσε τα ηνία στον Olivier Leflaive. Αποκομίζοντας όση γνώση χρειαζόταν, ο Olivier αποφασίζει το 1984 να κάνει το δικό του οινοποιείο. Η φιλοσοφία του είναι απλή και περιεκτική: να παράγει μόνο καταπληκτικά κρασιά. Και όποιον κι αν ρωτήσεις, το πετυχαίνει απόλυτα.

To Vaudesir θεωρείται από πολλούς ένα από τα πιο κορυφαία Crus του Chablis, δίνοντας κρασιά εντυπωσιακής κομψότητας και πολυπλοκότητας. Για το Chablis Vaudesir Grand Cru Olivier Leflaive τα σταφύλια τρυγήθηκαν και μηχανικά και με το χέρι, ανάλογα με το σημείο. Το κρασί ζύμωσε σε ανοξείδωτη δεξαμενή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε δρύινα βαρέλια (το 15% καινουργία) όπου και παρέμεινε για 9 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ίσως μια από τις καθαρές εκφράσεις του Chardonnay, που αντανακλά μοναδικά το ιδιαίτερο terroir του Chablis!

To Chablis Vaudesir Grand Cru 2015 Olivier Leflaive είναι εκπληκτικό τώρα, αλλά αν έχεις υπομονή θα γίνει ακόμα καλύτερο!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και αρώματα λεμονιού, πράσινου μήλου, γκρέιπφρουτ, ανανά, βρεγμένης πέτρας, φουντουκιού, φρυγανιάς, βανίλιας και ζύμης.

Έχει εντυπωσιακό στόμα, με υψηλή συμπύκνωση φρούτου, κρεμώδη υφή και κοφτερή οξύτητα. Εδώ υπερισχύουν τα εσπεριδοειδή και ο ορυκτός χαρακτήρας, ενώ κάποιες νότες ξηρών καρπών δίνουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα λεμόνι, πράσινο μήλο, γκρέιπφρουτ, ανανάς, βρεγμένη πέτρα, φουντούκι, φρυγανιά, βανίλια, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHABLIS VAUDESIR GRAND CRU 2015 - OLIVIER LEFLAIVE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με στρείδια, αχνιστά ότρακα, λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα με σάλτα λεμονιού και κατσικάκι φρικασέ.

 

 

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}