Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Chardonnay 2017 - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

CHARDONNAY 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€15,30
12.40
€12,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο Σωτήρης πήρε το όπλο του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν ο περφεκτιονιστής και απόλυτος Έλληνας τερουαρίστας Χρήστος δίνει τα ηνία στον Σωτήρη, κανονικά δεν θα ήξερες τι να περιμένεις. Αβεβαιότητα, αγωνία για το αποτέλεσμα, αλλαγή. Βέβαια ο Σωτήρης, κάθε άλλο παρά τυχαία επιλογή είναι. Η μετάβαση μπορεί να ακούγεται σχεδόν αυτονόητη γιατί είναι γιός του, αλλά από την άλλη, ο «μικρός» όπως τον λέει ο Χρήστος, έχει σπουδάσει στη Βουργουνδία, στη μητέρα όλων των Chardonnay. Στη Μέκκα τους. Και στο Chardonnay 2017 της Οινοποιίας Αϊβαλή έχει εφαρμόσει κατά γράμμα το πρωτόκολλο των Chablis σε ένα Chardonnay από τη Νεμέα. Για την ακρίβεια, από την ανεξερεύνητη πλευρά της Νεμέας όπως συνηθίζει να λέει και ο Χρήστος Αϊβαλής.

Ποιο ήταν το ζητούμενο για τον Χρήστο και το στοίχημα για τον Σωτήρη; Ένα λευκό με αλμύρα, φινέτσα και υποβόσκουσα αφοπλιστική ένταση που κρύβεται σε ένα απόλυτα στρογγυλό, χωρίς γωνίες σύνολο.

Όλα ξεκινάνε στο αμπέλι. Ο καρπός εξαιρετικός, από αμπέλια ελάχιστης απόδοσης, με τη φροντίδα του Χρήστου. Ο πολύτιμος σταφυλοχυμός ζύμωσε και παρέμεινε σε δρύινα βαρέλια Βουργουνδίας για 3 μήνες. Στόχος ήταν η ισορροπία. Το βαρέλι τονίζει τα αρώματα, χαρίζοντας έξτρα πόντους πολυπλοκότητας και λιπαρότητας, χωρίς  όμως να ακουμπάει το φρούτο.

Ο Σωτήρης Αϊβαλής δημιούργησε ένα πραγματικά πλούσιο και παράλληλα φινετσάτο Chardonnay, το οποίο είμαστε σίγουροι πως θα εξαφανιστεί αμέσως! Θα ρισκάρεις να το χάσεις;

Καταλαβαίνεις ότι έχει όλες τις προδιαγραφές παλαίωσης. Εμείς λέμε ότι το Chardonnay 2017 της Οινοποιίας Αϊβαλή θα δίνει ρέστα σε μια πενταετία. Και αν σήμερα η βαθμολογία του είναι 93, άσε το μια διετία και ξαναδοκίμασε…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ανοιχτό λεμονί με ασημοπράσινες ανταύγειες.

Φινετσάτη, ισορροπημένη μύτη με αρώματα κρέμας βανίλιας, αχλαδιού, μαρμελάδας ροδάκινου, κίτρου, περγαμόντου, βουτύρου, μελιού και φρυγανισμένου brioche. Νύξεις λουλουδιών με κυριότερα το αγιόκλημα και το ζουμπούλι ολοκληρώνουν το εντυπωσιακό και με εξελικτική διάρκεια μπουκέτο.

Μεσαίου όγκου στόμα, με ισορροπημένη οξύτητα και αρωματική ένταση. Λιπαρό και πικάντικο, με τα αρώματα του βαρελιού (μοσχοκάρυδο, ginger, βανίλια, καπνός, τοστ) αισθητά αλλά πολύ όμορφα ενσωματωμένα στο κρασί. Βούτυρο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, ανανάς, αγιόκλημα και ξηροί καρποί γεμίζουν το στόμα από άκρη σ’ άκρη με κάθε γουλιά. Η μακράς διάρκειας ξηροκαρπάτη επίγευση θα επιμείνει πολύ!

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα κρέμα βανίλιας, αχλάδι, μαρμελάδα ροδάκινο, κίτρο, περγαμόντο, βούτυρο, μέλι, φρυγανισμένου brioche, αγιόκλημα, ζουμπούλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μακαρόνια με σάλτσα καρμπονάρα ή με κοτόπουλο στο φούρνο.

Αυθεντική Καρμπονάρα

  • ½ kgr μακαρόνια 
  • 4 μεγάλα αυγά φρέσκα 
  • 250 gr πανσέτα ή μπέικον χοντροκομμένο σε κύβους 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκο​​τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο πεκορίνο 
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • Αλάτι

 

Βάλτε σε μια κατσαρόλα 3 λίτρα καλά αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά δοκιμάζοντας μέχρι να γίνουν al dente.

Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με ελάχιστο λάδι (μισή κουταλιά) σοτάρετε την παντσέτα ή το bacon για περίπου 3 λεπτά, ή μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια κλείστε το μάτι.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αυγά και τα τυριά μέχρι να αναμιχθούν καλά μεταξύ τους.

Όταν τα ζυμαρικά βράσουν και είναι έτοιμα, κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν και στραγγίστε το υπόλοιπο.

Ανάψτε και πάλι το μάτι στο οποίο έχετε το τηγάνι με την παντσέτα ή το bacon σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το μισό νερό από τα μακαρόνια. Ρίξτε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατέψτε κουνώντας το τηγάνι πάνω από τη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει το τσιρτσίρισμα και εξατμιστεί μεγάλο μέρος του νερού.

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το μίγμα των αυγών και ανακατεψτε γρήγορα μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Τα αυγά θα μαγειρευτούν από την υπολειπόμενη θερμότητα. Αν η σάλτσα φαίνεται υπερβολικά πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμη από το νερό των ζυμαρικών.

Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως!

Συνδυασμός με κρασί:

Η πλούσια και πληθωρική καρμπονάρα συνδυάζεται εξαιρετικά με ζωηρά λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc. Η οξύτητα και η αρωματική ένταση θα ανταπεξέλθουν στη λιπαρή αίσθηση και τη γευστική ένταση της σάλτσας. Μη διστάσετε όμως να συνδυάσετε με ένα ροζέ με οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στο πιάτο ταιριάζοντας ίσως καλύτερα με την πανσέτα ή το bacon.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}